Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Revolut: Διακόπτει την αγορά κρυπτονομισμάτων για επιχειρηματικούς πελάτες στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η Revolut δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα για το πόσο θα διαρκέσει η παύση.

 

Η Revolut διακόπτει ορισμένες από τις υπηρεσίες αγοράς κρυπτονομισμάτων για τους επιχειρηματικούς πελάτες της στο Ηνωμένο Βασίλειο από τις αρχές του επόμενου έτους.

Ωστόσο, θα εξακολουθούν να μπορούν να κατέχουν ή να πωλούν κρυπτονομίσματα μέσω του Revolut Business.

Η παύση δεν θα επηρεάσει τους πελάτες λιανικής της Revolut, οι οποίοι θα συνεχίσουν να μπορούν να αγοράζουν και να πωλούν κρυπτονομίσματα.

Η Revolut δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα για το πόσο θα διαρκέσει η παύση, αλλά είπε ότι θα είναι σε ισχύ έως ότου η προσφορά κρυπτογράφησης της Revolut συμμορφωθεί με τους νέους κανόνες.

Νωρίτερα φέτος, η ρυθμιστική αρχή χρηματοδότησης του Ηνωμένου Βασιλείου, η FCA, έθεσε περιορισμούς στη διαφήμιση κρυπτονομισμάτων, όπως το Bitcoin και το Ethereum, σε Βρετανούς πελάτες.

Οι νέοι κανόνες περιλαμβάνουν την απαίτηση ότι το μάρκετινγκ των εταιρειών κρυπτογράφησης πρέπει να είναι «σαφές, δίκαιο και μη παραπλανητικό», να επισημαίνεται με εμφανείς προειδοποιήσεις κινδύνου και να μην παρέχει ακατάλληλα κίνητρα στους ανθρώπους να επενδύσουν. Περιλαμβάνουν επίσης μια 24ωρη περίοδο υπαναχώρησης για τους επενδυτές και την απαγόρευση των μπόνους «συστήστε έναν φίλο»

Η PayPal, ο γίγαντας πληρωμών, έχει δηλώσει προηγουμένως ότι αναστέλλει ορισμένες υπηρεσίες κρυπτογράφησης έως ότου συμμορφωθεί με τους νέους κανόνες.

Άλλες εταιρείες, όπως η ByBit και η Luno, οι οποίες δεν είναι εγγεγραμμένες στην FCA, δήλωσαν ότι σταματούν τις υπηρεσίες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις