Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Patras IQ: Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 8η Έκθεση Καινοτομίας και Μεταφοράς Τεχνογνωσίας

Η Έκθεση Patras IQ 2023 -και το Πολυσύνεδριο που τη συνοδεύει- διοργανώθηκε φέτος για 8η φορά, με τη συμμετοχή νεοφυών επιχειρήσεων από όλη την Ελλάδα, επιστημονικών και ερευνητικών εργαστήριων που παρουσίασαν ώριμες καινοτόμες ιδέες και τεχνολογικά επιτεύγματα καθώς επίσης και με τη συμμετοχή φορέων υποστήριξης της Καινοτομίας και της Επιχειρηματικότητας και εδραιωμένων επιχειρήσεων που αναγνωρίζουν την συμβολή της Καινοτομίας στην επιχειρηματική τους ανάπτυξη και την διατήρηση του ανταγωνιστικού τους πλεονεκτήματος.

Σε σημείο συνάντησης ανάμεσα στις δυνάμεις της Έρευνας και της Καινοτομίας και του παραγωγικού τομέα της χώρας αναδείχθηκε -για μια ακόμη φορά- η Έκθεση Καινοτομίας και Μεταφοράς Τεχνογνωσίας Patras IQ που διοργανώθηκε, δια ζώσης, το τριήμερο 25-27 Νοεμβρίου στους χώρους του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών

Η Έκθεση Patras IQ 2023 -και το Πολυσύνεδριο που τη συνοδεύει- διοργανώθηκε φέτος για 8η φορά, με τη συμμετοχή νεοφυών επιχειρήσεων από όλη την Ελλάδα, επιστημονικών και ερευνητικών εργαστήριων που παρουσίασαν ώριμες καινοτόμες ιδέες και τεχνολογικά επιτεύγματα καθώς επίσης και με τη συμμετοχή φορέων υποστήριξης της Καινοτομίας και της Επιχειρηματικότητας και εδραιωμένων επιχειρήσεων που αναγνωρίζουν την συμβολή της Καινοτομίας στην επιχειρηματική τους ανάπτυξη και την διατήρηση του ανταγωνιστικού τους πλεονεκτήματος. Τα εκθεσιακά περιπτέρα ξεπέρασαν τα 75 ενώ για 1η φορά συμμετείχαν επιμελητήρια από όλη τη χώρα. 

Η 8η Patras IQ άνοιξε τις πύλες της το πρωί του Σαββάτου 25 Νοεμβρίου, με μεγάλη προσέλευση επισκεπτών ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας έγινε η Τελετή Έναρξης με κεντρική ομιλία απ’ την Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου. Χαιρετισμό απηύθυναν οι τοπικές αρχές, βουλευτές της Αχαΐας καθώς και ο πρ. Πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου. 

Το πολυσυνέδριο της Patras IQ -πλούσιο σε ομιλίες και workshops και με στόχο την καλλιέργεια κουλτούρας επιχειρηματικότητας στις ακαδημαϊκές, ερευνητικές και επιχειρηματικές κοινότητες- οργανώθηκαν συνολικά 38 συνεδρίες, με περισσότερους από 190 ομιλητές.

Περισσότεροι από 2.500 επισκέπτες της φετινής Έκθεσης Patras IQ, είχαν την ευκαιρία της άμεσης πληροφόρησης για καινοτόμες ιδέες που έχουν αναπτυχθεί σε Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Ινστιτούτα καθώς και για προϊόντα που έχουν προκύψει απ’ την σύμπραξη και την συνεργασία καινοτόμων μικρομεσαίων επιχειρήσεων με ΑΕΙ και ερευνητικούς φορείς. 

Σημαντικός ήταν επίσης και ο αριθμός των μαθητών και φοιτητών που επισκέφθηκαν οργανωμένα την έκθεση και είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν  και να πάρουν πληροφορίες για τα εκθέματά της καθώς και να παρακολουθήσουν επιδείξεις ρομποτικής και άλλων τεχνολογιών.

Όπως τονίστηκε  στην Τελετή Λήξης της Έκθεσης η ιδιαιτέρως επιτυχημένη φετινή 8η διοργάνωση τη Έκθεσης Καινοτομίας και Μεταφοράς Τεχνογνωσίας Patras IQ ανοίγει ουσιαστικά το δρόμο ώστε η Έκθεση και το Πολυσυνέδριο που οργανωτικά τη συνοδεύει ν’ αποκτήσουν τα επόμενα χρόνια διεθνή χαρακτήρα και νομική οντότητα. 

Η Patras IQ διοργανώθηκε πρώτη φορά το 2012. Έχει τιμηθεί με το Εθνικό Βραβείο European Enterprise Promotion Awards-EEPA 2017 καθώς και με το Βραβείο Education Business Awards 2016 και αναγνωρίζεται ως «η διαρκής συνάντηση διασύνδεσης της τεχνογνωσίας και της καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα, με πολλαπλές θετικές επιδράσεις τόσο στην συγκράτηση του πλούσιου ερευνητικού και επιχειρηματικού δυναμικού της χώρας μας όσο και συνολικά στην ανάπτυξη της τοπικής περιφερειακής και εθνικής οικονομίας». 

Αποτελεί δε μία υποδειγματική συνεργασία των Υπουργείων Ανάπτυξης και Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, του Πανεπιστημίου Πατρών, του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Επιμελητηρίου Αχαΐας με αντικειμενικό στόχο την υποστήριξη της έξυπνης ανάπτυξης.

Η Οργανωτική Επιτροπή της Patras IQ αναγνωρίζοντας την συμβολή στην επιτυχία της έκθεσης όλων των εμπλεκομένων ευχαριστεί θερμά τους εκθέτες, ομιλητές, επισκέπτες, χορηγούς και εθελοντές καθώς και τον Επιστημονικά Υπεύθυνο, Καθηγητή κ. Μούρτζη και τα στελέχη του Τμήματος Μεταφοράς Τεχνολογίας, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Πατρών. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις