Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Tesla: Κάνει πίσω ο Ίλον Μασκ- Αυξάνει ξανά τις τιμές

Η αυτοκινητοβιομηχανία προχώρησε σε αύξηση των τιμών για τις εκδόσεις Model Y και Model 3 κατά περίπου 300 δολάρια στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κίνα, την Ιαπωνία και τον Καναδά

Άλλαξε την στρατηγική του όσον αφορά τις τιμές των οχημάτων της Tesla, όπως όλα δείχνουν ο CEO της εταιρείας, Ίλον Μασκ. Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, η αυτοκινητοβιομηχανία προχώρησε σε αύξηση των τιμών για τις εκδόσεις Model Y και Model 3 κατά περίπου 300 δολάρια στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κίνα, την Ιαπωνία και τον Καναδά, αφού πρώτα τις είχε μειώσει από την αρχή του έτους.

Πιο αναλυτικά, στις ΗΠΑ η εταιρεία αύξησε την τιμή για τα ηλεκτρικά οχήματα Model Y και Model 3 στις ΗΠΑ κατά 250 δολάρια, για δεύτερη φορά σε λιγότερο από δύο εβδομάδες.

Στην Κίνα η Tesla αύξησε την τιμή κατά 2.000 γιουάν.

Από την άλλη, στον Καναδά, η αυτοκινητοβιομηχανία αύξησε τις τιμές του Performance crossover Model 3 και Model Y κατά 300 δολάρια το καθένα. Επίσης, στην Ιαπωνία, οι τιμές για το βασικό μοντέλο 3 αυξήθηκαν κατά 37.000 γιεν (269,01 δολάρια).

Αξίζει να σημειωθεί ότι Tesla είχε μειώσει τις τιμές παγκοσμίως από τον Ιανουάριο σε πολλές αγορές σε όλο τον κόσμο προκειμένου να κερδίσει ένα προβάδισμα έναντι των ανταγωνιστών της, όπως η Ford και η BYD. Ωστόσο, η εταιρεία τελικά σημείωσε το χαμηλότερο τριμηνιαίο μικτό περιθώριο κερδών των τελευταίων δύο ετών και έχασε τις εκτιμήσεις της αγοράς.

 

 

Photo by Milan Csizmadia on Unsplash

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις