Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Metomic for ChatGPT: Για χρήση Generative AI χωρίς κίνδυνο παραβίασης ευαίσθητων δεδομένων

Επιτρέπει στις επιχειρήσεις να επωφεληθούν πλήρως από τη λύση τεχνητής νοημοσύνης χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο τα πιο ευαίσθητα δεδομένα της εταιρείας τους.

 

Η εταιρεία ασφάλειας δεδομένων Metomic ξεκίνησε το Metomic for ChatGPT, τεχνολογία που δίνει στους ηγέτες πληροφορικής και ασφάλειας πλήρη ορατότητα σχετικά με τα ευαίσθητα δεδομένα που μεταφορτώνονται στην πλατφόρμα ChatGPT της OpenAI από το προσωπικό τους.

Η εύχρηστη προσθήκη προγράμματος περιήγησης επιτρέπει στις επιχειρήσεις να επωφεληθούν πλήρως από τη λύση τεχνητής νοημοσύνης χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο τα πιο ευαίσθητα δεδομένα της εταιρείας τους.

Πολλές μελέτες του κλάδου έχουν αποκαλύψει ότι οι εργαζόμενοι θέτουν ακούσια σε κίνδυνο ευάλωτες πληροφορίες της εταιρείας ανεβάζοντας ευαίσθητα δεδομένα στην πλατφόρμα ChatGPT της OpenAI. Πέρυσι, οι αναφορές έδειξαν ότι ο όγκος των ευαίσθητων δεδομένων που ανέβηκαν στο ChatGPT από τους υπαλλήλους είχε αυξηθεί κατά 60% μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου, με 319 περιπτώσεις να εντοπίζονται μεταξύ 100.000 εργαζομένων μεταξύ 9 Απριλίου και 15 Απριλίου 2023.

Το Meteomic for ChatGPT επειδή βρίσκεται μέσα στο ίδιο το πρόγραμμα περιήγησης, αναγνωρίζει πότε ένας υπάλληλος συνδέεται στην διαδικτυακή πλατφόρμα ChatGPT της OpenAI και σαρώνει τα δεδομένα που μεταφορτώνονται σε πραγματικό χρόνο. Οι ομάδες ασφαλείας μπορούν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις εάν οι υπάλληλοι ανεβάζουν ευαίσθητα δεδομένα, όπως PII πελατών, διαπιστευτήρια ασφαλείας και πνευματική ιδιοκτησία. Η επέκταση του προγράμματος περιήγησης είναι εξοπλισμένη με 150 προκατασκευασμένους ταξινομητές δεδομένων για την αναγνώριση κοινών κρίσιμων κινδύνων δεδομένων. Οι επιχειρήσεις μπορούν επίσης να δημιουργήσουν προσαρμοσμένους ταξινομητές δεδομένων για να εντοπίσουν τις πιο ευάλωτες πληροφορίες τους.

Το Metomic for ChatGPT εντοπίζει κρίσιμους κινδύνους στις συνομιλίες του ChatGPT σε πραγματικό χρόνο και προσφέρει προεπισκοπήσεις με βάση τα συμφραζόμενα ευαίσθητων δεδομένων που μεταφορτώνονται στην πλατφόρμα. Οι πελάτες της Metomic που εφαρμόζουν την επέκταση προγράμματος περιήγησης έχουν ορατότητα σε ευαίσθητα δεδομένα που κοινοποιούνται στο ChatGPT από υπαλλήλους που χρησιμοποιούν το Chrome σε επιτραπέζιους υπολογιστές.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις