Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Google: Πρόστιμο-μαμούθ ύψους 700 εκατ. δολαρίων για το Play Store

Η εταιρεία συμφώνησε να επιτρέψει μεγαλύτερο ανταγωνισμό στο Play Store της, στο πλαίσιο διακανονισμού που επετεύχθη με τις εισαγγελικές αρχές των ΗΠΑ

Ένα ακόμη πρόστιμο-μαμούθ καλείται να πληρώσει η Google για αθέμιτο ανταγωνισμό. Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό την Δευτέρα (19/12) ο τεχνολογικός κολοσσός τον Σεπτέμβριο που πέρασε, προχώρησε σε διακανονισμό ύψους 700 εκατ. δολαρίων με τους Γενικούς Εισαγγελείς και των 50 πολιτειών των ΗΠΑ, της Περιφέρειας της Κολούμπια και της επικράτειας του Puerto Rico για την αντιμετώπιση της αντιμονοπωλιακής αγωγής σχετικά με τις πολιτικές της στο Google Play Store.

Στην ανάρτηση που έκανε στο επίσημο blog της, η Google ανέφερε ότι «τα 630 εκατ. δολάρια από αυτή την πληρωμή θα διατεθούν σε ένα ταμείο διακανονισμού που θα διανεμηθεί προς όφελος των καταναλωτών σύμφωνα με ένα εγκεκριμένο σχέδιο από το δικαστήριο και τα 70 εκατ. δολάρια σε ένα ταμείο που θα χρησιμοποιηθεί από τις πολιτείες».

Εκτός από τα χρήματα, η Google συμφώνησε ακόμη να προβεί σε ορισμένες αλλαγές στις πολιτικές του Play Store. Η μία αλλαγή αφορά το sideloading των εφαρμογών σε συσκευές Android. Η εταιρεία δήλωσε ότι θα καταστήσει τη διαδικασία παράπλευρης φόρτωσης εφαρμογών απλούστερη για τους καταναλωτές. Επίσης, ανέφερε ότι θα παρέχει πληροφορίες στους χρήστες Android «σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους της λήψης εφαρμογών απευθείας από το διαδίκτυο για πρώτη φορά».

Επιπλέον, η Google ανακοίνωσε ότι «οι developers και οι εκδότες εφαρμογών Android θα μπορεί να προσφέρει μια εναλλακτική επιλογή χρέωσης παράλληλα με το σύστημα χρέωσης του Google Play στους χρήστες των ΗΠΑ». Παράλληλα, οι developers εφαρμογών Android θα μπορούν να «εμφανίζουν διαφορετικές επιλογές χρέωσης στις εφαρμογές τους, όταν ο χρήστης πραγματοποιεί την ψηφιακή αγορά».

Σημειώνεται ότι αυτές οι νέες αλλαγές και οι διακανονισμοί πρέπει πρώτα να εγκριθούν από τα δικαστήρια προτού τεθούν επίσημα σε ισχύ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις