Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Google: Νέο χαρακτηριστικό στο Android Auto για να θυμούνται οι οδηγοί που έχουν παρκάρει 

Κατά την άφιξη στον προορισμό ο οδηγός ερωτάται αν επιθυμεί να διατηρηθούν οι ακριβείς συντεταγμένες στάθμευσης.

Η Google θέτει στην υπηρεσία των οδηγών που συχνά ξεχνούν που έχουν παρκάρει το αυτοκίνητό τους, μία βελτίωση στο Android Auto που θα τους λύσει τα χέρια.

Στους χάρτες Google, για την πλατφόρμα του Android που προορίζεται για χρήση σε αυτοκίνητα, κατά την άφιξη στον προορισμό ο οδηγός ερωτάται αν επιθυμεί να διατηρηθούν οι ακριβείς συντεταγμένες στάθμευσης.

Μόλις η καθοδήγηση πλοήγησης σταματήσει κατά την είσοδο στον τελικό χώρο στάθμευσης εμφανίζεται ένας διακριτικός διακόπτης που ρωτά αν είναι επιθυμητή η αποθήκευση της παρούσας θέσης με ένα απλό πάτημα που επιβεβαιώνει την πρόθεση και οι γεωγραφικές λεπτομέρειες καρφιτσώνονται αυτόματα στο Google προφίλ του χρήστη.

Επίσης, η λειτουργία των Google maps μπορεί ακόμη και να ρυθμίσει υπενθυμίσεις στο smartphone σχετικά με την τοποθεσία του οχήματος την επόμενη μέρα.

Το λογισμικό λαμβάνει υπόψη την πιθανή περιφορά κοντά στον τελικό προορισμό σε περίπτωση που οδηγός έχει φτάσει αλλά δεν βρίσκει ελεύθερη θέση να παρκάρει. Τη στιγμή που οι οδηγοί ενεργοποιούν τη ρύθμιση διατήρησης θέσης η εφαρμογή καταγράφει τις τελικές παραμέτρους GPS και όχι τον αρχικό προορισμό άφιξης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις