Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Πυραμίς Μεταλλουργία: Συνάντηση με Startups και ερευνητικά κέντρα στα Business Days από τον ΣΕΒ και το egg της Eurobank

Στην εκδήλωση συμμετείχαν startups και ερευνητικά κέντρα που προσφέρουν λύσεις/τεχνολογίες σε όλους τους κλάδους της οικονομίας με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και τη δημιουργία μελλοντικών συνεργασιών.

Η Πυραμίς Μεταλλουργία Α.Ε., μια αμιγώς ελληνική βιομηχανία και ηγέτης του κλάδου της  σε κατασκευή και εμπορία ειδών κουζίνας και μπάνιου, συναντήθηκε στις 2 Νοεμβρίου στο egg με νεοφυείς εταιρείες και ερευνητικά κέντρα μέσω των Business Days που συνδιοργανώνει ο ΣΕΒ με το egg – enter•grow•go  (Eurobank)!
Ο Νικόλαος Μπακατσέλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Πυραμίς Μεταλλουργία Α.Ε., δήλωσε: “Είχαμε την τιμή να συμμετέχουμε στην  εξαιρετική πρωτοβουλία Business Days του ΣΕΒ & EGG, που μας έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουμε εταιρείες με καινοτόμο χαρακτήρα και να δούμε το μέλλον μέσα από ένα νέο τεχνολογικό πρίσμα. Στην Pyramis υποστηρίζουμε έμπρακτα τις ιδέες που συνδέουν το παρόν με το μέλλον, επιδρώντας στην οικονομία του τόπου μας, αυξάνοντας την υγιή ανταγωνιστικότητα και καθορίζοντας μια βιώσιμη και πρακτική καθημερινότητα. Οι εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης σε λύσεις για ενεργοβόρα κτήρια, έρευνα νέων σύνθετων υλικών, διαδικασίες πρόσληψης, αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογιών ενέργειας, internet of things κ.α., αποτελούν για εμάς ένα όχημα για το μέλλον όπως το οραματιζόμαστε: ένα οικοσύστημα καινοτομίας φιλικό προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον που προσαρμόζεται και ανταποκρίνεται στις εξελισσόμενες ανάγκες των επιχειρήσεων.
Η κουλτούρα μας συνδέεται άρρηκτα με την καινοτομία, μέσα από τις επιταγές της συνεχούς ανάπτυξης και των νέων συνεργασιών, έτσι η πρωτοβουλία Business Days ήταν για εμάς η καλύτερη ευκαιρία εδραίωσης και έκφρασής της και ευχαριστούμε τους ΣΕΒ και EGG για αυτό.”
Η Μάγκυ Αθανασιάδη, Διευθύντρια Τομέα Βιομηχανίας, Ανάπτυξης, Τεχνολογίας & Καινοτομίας, ΣΕΒ, είπε: “Στον ΣΕΒ, μας τιμά ιδιαίτερα ότι μια ιστορική, ηγέτιδα στον κλάδο της κατασκευής και εμπορίας μεταλλικών προϊόντων και αμιγώς ελληνική βιομηχανία όπως η Πυραμίς Μεταλλουργία .Α.Ε., η οποία διακρίνεται για την ποιότητά των προϊόντων της διεθνώς, βρήκε αξία στην συγκεκριμένη εκδήλωση που αποκαλούμε Business Day. Τέτοιες δράσεις, μπορούν να προσφέρουν μόνο οφέλη και στη βιομηχανία, αλλά και στις startups/ερευνητικές ομάδες που συμμετέχουν. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι, μέσα από τα business days, μπορούμε να συμβάλουμε ουσιαστικά στην καλλιέργεια και στην εδραίωση μιας κουλτούρας καινοτομίας και συνεργασιών μεταξύ των δύο πλευρών.
Τα Business Days είναι μια από τις σημαντικότερες δράσεις που συνδιοργανώνει ο ΣΕΒ με το egg για την διασύνδεση της βιομηχανίας με το οικοσύστημα καινοτομίας. Στην εκδήλωση συμμετείχαν startups και ερευνητικά κέντρα που προσφέρουν λύσεις/τεχνολογίες σε όλους τους κλάδους της οικονομίας με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και τη δημιουργία μελλοντικών συνεργασιών.
Στόχος τέτοιου είδους δράσεων, είναι η καλλιέργεια και η εδραίωση μιας κουλτούρας καινοτομίας και συνεργασιών μεταξύ των δύο πλευρών.
Η επιτυχία των Business Days έγκειται στη σωστή αξιολόγηση και επιλογή των startups-ερευνητικών κέντρων με σκοπό να δώσουν τις βέλτιστες λύσεις στις ανάγκες της επιχείρησης για την οποία διοργανώνεται η εκδήλωση.
Τα Business Days διεξάγονται με φυσική παρουσία είτε στα γραφεία του ΣΕΒ ή του EGG είτε στις εγκαταστάσεις της ενδιαφερομένης επιχείρησης.
Η επίσκεψη αυτή προσφέρει στις startups και τα ερευνητικά κέντρα μια ολοκληρωμένη εμπειρία και εικόνα του κλάδου δραστηριότητας της επιχείρησης.
Μέσα από τα Business Days, στελέχη των startups και ερευνητές συναντούν υψηλόβαθμα στελέχη των επιχειρήσεων μελών του ΣΕΒ, για να τους παρουσιάσουν προϊόντα και υπηρεσίες που μπορούν να προσφέρουν λύσεις στις ανάγκες τους, σε επίπεδο παραγωγής και όχι μόνο.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις