Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο πρώτος τηλεοπτικός ΜΟΝΟΚΕΡΟΣ του 2024 είναι γεγονός!

Η «μούσα» του τουρισμού, το παιδί-θαύμα της ελληνικής Startup σκηνής, επενδύσεις και business angels στο νέο επεισόδιο

Ο τηλεοπτικός ΜΟΝΟΚΕΡΟΣ και ο Γιάννης Διονάτος επανέρχονται δυναμικά αυτό το Σάββατο και σε επανάληψη την Κυριακή στις 11:30 στο ONE CHANNEL στο πρώτο επεισόδιο του 2024. Ένα επεισόδιο σήμα- κατατεθέν για όσα συναρπαστικά θα παρακολουθήσουμε στην εκπομπή το νέο έτος.

Στο νέο επεισόδιο λοιπόν θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τη «μούσα» του τουρισμού, αλλά και το παιδί-θαύμα της ελληνικής Startup σκηνής. Επίσης, θα μιλήσουμε για επενδύσεις, καινοτομία και business angels.

Η πρώτη καλεσμένη θα είναι η Δάφνη Τσεβρένη, Co-founder και Chief Revenue Officer της Clio Muse Tours, της εταιρείας που μας ταξιδεύει από την άνεση του…καναπέ μας! Ειδικότερα, η online πλατφόρµα της Startup φτιάχνει και διαθέτει ψηφιακές ακουστικές ξεναγήσεις για πάνω από 25 χώρες, έχοντας συνεργάτες από όλο τον κόσμο. Η Clio Muse Tours σας δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσετε εκδρομές στα αξιοθέατα με θεματικές εκδρομές που μπορείτε να ακούσετε ή να διαβάσετε εν κινήσει. Ουσιαστικά, η εταιρεία ουσιαστικά λειτουργεί ως ξεναγός, ενώ οι ηχητικοί οδηγοί περιλαμβάνουν χειρόγραφες συλλογές ιστοριών, ταξιδιωτικές συμβουλές για διαδραστικούς χάρτες και συνεντεύξεις εκτός σύνδεσης.

Στη συνέχεια του επεισοδίου θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τον Νίκο Αντωνίου,  Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο της PJ Tech Catalyst Management SA, του Fund που συμμετέχουν οι EIF και Τράπεζα Πειραιώς και στηρίζει τις ελληνικές Startups. Μέσα από τις δραστηριότητές του, το PJ Tech Catalyst Fund στηρίζει και προωθεί το οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων που αναπτύσσουν καινοτόμες ιδέες και νέες τεχνολογικές εφαρμογές, αξιοποιώντας την αιχμή της τεχνολογίας προς όφελος της καθημερινότητας και της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής. Ταυτόχρονα έτσι υποστηρίζεται η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας υψηλής προστιθέμενη αξίας, και μάλιστα σε χώρους τεχνολογίας και καινοτομίας, κάτι που αποτελεί ανάχωμα στο brain drain.

Ο επόμενος καλεσμένος μας θα είναι ο Χρήστος Ρουμελιώτης το παιδί-θαύμα του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας. Ο Χρήστος είναι Co-Founder της Innovation Bee, του software & innovation house που εστιάζει στην ανάπτυξη λύσεων για Smart Cities (sustainable mobility, safe citizens) και σε Αποκεντρωμένες λύσεις στον τομέα της ενέργειας. Φυσικά, πρέπει να αναφέρουμε ότι ο Χρήστος πριν λίγο καιρό εντάχθηκε στην ελίτ των “20 in their 20s” του IEEE Computer Society (IEEE CS) μία κοινότητα του Ινστιτούτου Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών (IEEE), αναγνωριζόμενος ως Πρότυπο Θετικής Επιρροής σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας του IEEE, ανάμεσα σε περισσότερα από 400.000 μέλη ΙΕΕΕ παγκοσμίως σε συνολικά περισσότερες από 168 χώρες.

Τέλος, θα γνωρίσουμε τον Άγγελο Μαγκλή, Founder της Ατλαντίς Συμβουλευτική Α.Ε., Business Angels Network Manager του AdrionBAN. O κ. Μαγκλής ως ένας από τους ανθρώπους που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην σύσταση του εγχωρίου οικοσυστήματος καινοτομίας και τεχνολογίας θα μας μιλήσει για το πως βλέπει την εξέλιξη των ελληνικών Startups, αλλά και για το ποια είναι η πραγματική κατάσταση των business angels στη χώρα μας. Ακόμα, θα μας μιλήσει και για το Confluence Challenge, στο οποίο συμμετείχαν δεκάδες ομάδες, με στόχο να παρουσιάσουν καινοτόμες προτάσεις για την αντιμετώπιση 10+1 προκλήσεων που έθεσαν οι πολυεθνικές βιομηχανίες ALUMIL, ISOMAT και KLEEMANN.

 

«ΜΟΝΟΚΕΡΟΣ» κάθε Σάββατο στις 11:30 στο ONE Channel
Και κάθε Κυριακή σε επανάληψη στις 11:30
Η νέα σας τηλεοπτική συνήθεια!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις