Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

gMendel: Η «ελληνική» startup που καινοτομεί στη διάγνωση γενετικών διαταραχών

Ο Έλληνας CEO της πέτυχε τη χρονιά που πέρασε νέες συνεργασίες και ανακαλύψεις αλλά και τη δημοσίευση της πρώτης πατέντας της εταιρείας.

Η gMendel είναι μια εταιρεία MedTech Companion Diagnostics ως Service για γενετικές διαταραχές και όχι μόνο. Η gMendel έχει αναπτύξει μια AI cloud-based end-to-end πλατφόρμα με πιστοποίηση IVD για ακριβή, γρήγορη και οικονομικά προσιτή διάγνωση. Επιπλέον, η τεχνολογία της gMendel είναι αυτοματοποιημένη, υπερβαίνοντας την ανάγκη για παρέμβαση ειδικευμένου προσωπικού, μειώνοντας τα πειραματικά λάθη και το κόστος. Αυτό βελτιώνει την προσβασιμότητα και έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τον τρόπο που γίνεται η γενετική ανάλυση χωρίς αλλαγές στα τρέχοντα πρωτόκολλα υγειονομικής περίθαλψης.

Ο Χρήστος Κυριακίδης, ο Έλληνας CEO & Co-Founder της εταιρείας πέτυχε, μέσα στη χρονιά που μόλις έφυγε, την επίτευξη πολλών ερευνητικών και τεχνολογικών ανακαλύψεων, νέες συνεργασίες, συγκέντρωση κεφαλαίων, αλλά και τη δημοσίευση της πρώτης πατέντας της gMendel. Με εμπειρία 25 ετών στον κλάδο των φαρμάκων, του BioTech και MedTech, ο Χρήστος Κυριακίδης έχει δραστηριοποιηθεί σε 70 χώρες.

Το 2023, η εταιρεία συγκέντρωσε χρηματοδότηση από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς,  όπως το Ταμείο Καινοτομίας Δανίας, το  EU Eureka Eurostars, με το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη έως τον Μάρτιο του 2025, το EU Eureka Innowwide, καθώς και από τους Δανούς angel investors iFutura, Quaternity και CVX.

Ακόμη, η gMendel συνέχισε τις στρατηγικές συνεργασίες με εταιρείες όπως η Netcetera AG, η GenXone S.A., η Star Global, ενώ παράλληλα ξεκίνησε μια νέα συνεργασία με την Agilent Technologies, μια εταιρεία από τις ΗΠΑ. Παράλληλα, έχει συνεργασία με διάφορα Πανεπιστήμια όπως της Κοπεγχάγης, του “Κύριλλου & Μεθόδιου” των Σκοπίων, το Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών «Δημόκριτος», αλλά και το Coriell Institute for Medical Research των Η.Π.Α.

Η εταιρεία είναι έτοιμη να λανσάρει την υπηρεσία της Companion Diagnostics το 2024.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις