Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

SpaceX: Τέθηκαν σε τροχιά οι πρώτοι δορυφόροι μετάδοσης σήματος απευθείας στο smartphone

Αυτοί οι έξι δορυφόροι θα παρέχουν συνδεσιμότητα στις περισσότερες συσκευές 4G LTE εφόσον βρίσκονται εντός εμβέλειας.

Με επιτυχία εκτοξεύτηκε από την SpaceX ο πύραυλος Falcon 9 ο οποίος μετέφερε δορυφόρους Starlink με δυνατότητα μετάδοσης του σήματος απευθείας από το διάστημα στα κινητά τηλέφωνα. Αυτό είναι το τελικό στάδιο της συμφωνίας που υπέγραψε η SpaceX με αμερικανικούς παρόχους τον Αύγουστο του 2022 για να τους προσφέρει αυτή τη δυνατότητα.

Ωστόσο και άλλοι πάροχοι από όλο τον κόσμο, όπως στην Ιαπωνία, στην Αυστραλία, στη Νέα Ζηλανδία και στον Καναδά, περιμένουν για να προσφέρουν και αυτοί direct-to-cell τεχνολογία σε συνεργασία με την SpaceX.

 

Αυτοί οι έξι δορυφόροι θα παρέχουν συνδεσιμότητα στις περισσότερες συσκευές 4G LTE εφόσον βρίσκονται εντός εμβέλειας. Η SpaceX θα αρχίσει να παρέχει τη δυνατότητα αποστολής και λήψης μηνυμάτων φέτος, ενώ η συνδεσιμότητα κλήσεων και δεδομένων θα είναι διαθέσιμη το 2025, όταν η εταιρεία εξασφαλίσει τις απαραίτητες άδειες για την εμπορική χρήση της τεχνολογίας.

Στην πρώτη δοκιμαστική φάση η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει το δίκτυο της T-Mobile στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον Elon Musk, αυτό το δορυφορικό δίκτυο θα επιτρέψει τη συνδεσιμότητα των κινητών τηλεφώνων από οπουδήποτε σημείο στη γη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις