Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παρουσιάζει σχέδιο ύψους 1,3 δισ. ευρώ για την ανάπτυξη του ψηφιακού ευρώ

Η ΕΚΤ σχεδιάζει να αναθέσει εννιαψήφιες συμβάσεις για πέντε πρωτοβουλίες στον τομέα του ψηφιακού ευρώ. H Amazon είχε αναλάβει στο παρελθόν την ανάπτυξη του πιλοτικού.

Σε μια κίνηση που δεν αναμενόταν τόσο σύντομα, μια και μόλις τον περασμένο Οκτώβριο η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ ανακοίνωσε τα σχέδια για την ανάπτυξη ενός ψηφιακού νομίσματος κεντρικής τράπεζας, (CBDC,) η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποκάλυψε ότι είναι έτοιμη να προσφέρει 1,3 δισ. ευρώ σε πέντε εταίρους στον ιδιωτικό τομέα για την ανάπτυξη της ψηφιακής έκδοσης του ευρώ.

Οι συνεργάτες, οι οποίοι ενδεχομένως να περιλαμβάνουν και την Amazon, μια και είχε αναλάβει την δημιουργία του πιλοτικού CBDC, θα επιφορτιστούν με κάτι περισσότερο από την απλή δημιουργία μιας εφαρμογής για το ψηφιακό ευρώ μια και θα παράγουν offline λύσεις πληρωμών αλλά και ασφάλειας των συναλλαγών μεταξύ άλλων, ανέφερε η ΕΚΤ στα επόμενα δυο έτη.
Η ανάπτυξη πληρωμών offline βρίσκεται στην κορυφή του προϋπολογισμού με 662 εκατομμύρια ευρώ, ακολουθούμενη από τη διαχείριση κινδύνων και απάτης με προϋπολογισμό 237 εκατομμυρίων ευρώ.

Η κίνηση της ΕΚΤ φαίνεται να είναι ένα σημαντικό βήμα σε μια προσπάθεια που θα μιμηθεί τα φυσικά μετρητά σε μια οικονομία 19 τρισεκατομμυρίων δολαρίων με τους υποστηρικτές του ψηφιακό ευρώ να ελπίζουν ότι το έργο θα δώσει στους Ευρωπαίους ένα εγχώριο σύστημα πληρωμών και θα ενισχύσει τη χρηματοπιστωτική υποδομή της ευρωζώνης αλλά και θα προλάβει τα άλλα παρόμοια ψηφιακά νομίσματα από μεγάλες οικονομίες όπως για παράδειγμα η Κίνα.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις