Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ant Group: Αποκτά την MultiSafepay

Η Ant Group αναμένεται να αγοράσει το 100% της MultiSafepay. Εκτός από αυτές τις λεπτομέρειες, οι εταιρείες δεν αποκάλυψαν άλλες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις της εξαγοράς.

Η Ant Group ανακοίνωσε το κλείσιμο της συμφωνίας της για την εξαγορά της MultiSafepay με έδρα την Ολλανδία έναντι 200 εκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου να επεκταθεί στην αγορά της Δύσης.

Μετά από αυτή την εξαγορά, η Ant Group στοχεύει να επιταχύνει τη διαδικασία επέκτασής της στις δυτικές αγορές πληρωμών. Η συναλλαγή υπόκειται επί του παρόντος σε ρυθμιστική έγκριση και αναμένεται να αποτιμήσει την  MultiSafepay σε περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένων εσόδων 50 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Ant Group αναμένεται να αγοράσει το 100% της MultiSafepay. Εκτός από αυτές τις λεπτομέρειες, οι εταιρείες δεν αποκάλυψαν άλλες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις της εξαγοράς.

Η Ant Group, θυγατρική της Alibaba Holding Group είχε πραγματοποιήσει πολλαπλές συνεργασίες και είχε λανσάρει προϊόντα τους τελευταίους μήνες, καλύπτοντας αρκετές γεωγραφικές περιοχές ανά τον κόσμο.

Τον Δεκέμβριο του 2023, η Ant Group ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Huawei Technologies με έδρα την Κίνα, προκειμένου να αναπτύξει μια ειδική έκδοση του Alipay. Αυτή η νέα λύση επρόκειτο να αναπτυχθεί για το HarmonyOS, το εγγενές λειτουργικό σύστημα smartphone της Huawei. Μετά από αυτή τη συνεργασία, οι εταιρείες αναμενόταν να παρέχουν οφέλη στους χρήστες και τους εμπόρους τόσο της γκάμας συσκευών της Alipay όσο και της Huawei. Επιπλέον, επικεντρώθηκε στη μετάβαση της Huawei από το λειτουργικό σύστημα Android.

Νωρίτερα τον Νοέμβριο του 2023, η εταιρεία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών Banking Circle με έδρα το Λουξεμβούργο ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Ant Group προκειμένου να εργαστεί σε ένα νέο έργο διαχείρισης ρευστότητας. Μετά από αυτή την ανακοίνωση, η Banking Circle αναμενόταν να αναπτύξει ένα έργο διαχείρισης ρευστότητας που επικεντρώθηκε σε τεχνολογικές καινοτομίες που σχετίζονται με ασφαλείς και αποτελεσματικούς διακανονισμούς με token. Η διαδικασία αυτή αποσκοπούσε στη βελτίωση της ταχύτητας των παγκόσμιων διακανονισμών αμοιβαίων κεφαλαίων.

Επιπλέον, η συνεργασία αξιοποίησε την υποδομή της Banking Circle και την πλατφόρμα blockchain της Ant Group, προκειμένου να εκδώσει και να διανείμει καταθέσεις με token. Η πλατφόρμα blockchain σχεδιάστηκε για να διευκολύνει τις διασυνοριακές πληρωμές και να βελτιώσει τη συνολική διαχείριση ρευστότητας. Ταυτόχρονα, η δομή δημιουργήθηκε για να είναι συμβατή με το Web3, γεγονός που προσέφερε πιθανές ευκαιρίες εξοικονόμησης κόστους με την ενσωμάτωση συναλλάγματος (FX) και πρόσθετων νομισμάτων στο μέλλον.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις