Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ΕΕΒΤ: Οι εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης στην υγεία στην Ελλάδα

Πρόκειται για το πρώτο επίσημο ελληνικό κείμενο που επικεντρώνεται στα ηθικά διλήμματα και στις προτάσεις αξιοποίησης της τεχνητής νοημοσύνης στο ελληνικό σύστημα υγείας.

Η Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής και Τεχνοηθικής (ΕΕΒΤ) δημοσίευσε γνώμη για τις Εφαρμογές της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ) στην Υγεία στην Ελλάδα. Πρόκειται για το πρώτο επίσημο ελληνικό κείμενο, το οποίο σχετίζεται επισταμένως με το εξειδικευμένο ζήτημα του αντικτύπου της ανάπτυξης και χρήσης εφαρμογών ΤΝ στην υγεία.

Σύμφωνα με τη μελέτη αυτή, το θέμα στο οποίο επικεντρώνεται είναι επίκαιρο, στο μέτρο που στη χώρα μας αφενός αναπτύσσονται αξιοσημείωτες σχετικές ερευνητικές πρωτοβουλίες, αφετέρου ολοένα και περισσότερες εφαρμογές ΤΝ καθιερώνονται στην κλινική πράξη.

Επιπλέον αναφέρεται, «Έχοντας ήδη συστήσει μία Ομάδα Εμπειρογνωμόνων για τη διαρκή υποστήριξη των θεμάτων της ΤΝ και έχοντας οργανώσει επανειλημμένες ακροάσεις επιστημόνων και εκπροσώπων φορέων, η Επιτροπή στην παρούσα Γνώμη χαρτογραφεί τα ηθικά ζητήματα που εγείρουν οι εφαρμογές της ΤΝ, τα προσεγγίζει μέσα από ένα συνδυασμό ηθικών, αλλά και λειτουργικών-διαδικαστικών αρχών, και διατυπώνει τεκμηριωμένες και υλοποιήσιμες προτάσεις για την αρμονική ενσωμάτωση των εφαρμογών ΤΝ στο ελληνικό σύστημα παροχής υπηρεσιών υγείας».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις