Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

LG Electronics: Ανοίγει το πρώτο εργοστάσιο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ

Το νέο εργοστάσιο σταθμών φόρτισης EV έχει την ικανότητα να παράγει περισσότερους από 10.000 φορτιστές ετησίως.

Η LG Electronics άνοιξε την πρώτη της εγκατάσταση φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (EV) εκτός της Νότιας Κορέας,  στο Fort Worth του Τέξας, για να πάρει ένα μερίδιο στην ανταγωνιστική αγορά  φόρτισης EV της Βόρειας Αμερικής.

Το νέο εργοστάσιο σταθμών φόρτισης EV έχει την ικανότητα να παράγει περισσότερους από 10.000 φορτιστές ετησίως, δήλωσε η LG.

Η LG ξεκίνησε την κατασκευή φορτιστών EV 11 κιλοβάτ στο Τέξας και θα ξεκινήσει τη συναρμολόγηση φορτιστών χωρητικότητας 175 κιλοβάτ κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους και 350 κιλοβάτ αργότερα μέσα στη χρονιά.

Η κίνηση έρχεται μετά την υπενθύμιση από τον CEO της LG, William Cho, της δέσμευσης της εταιρείας στην ηλεκτροκίνηση ως πρωταρχικό μοχλό μεσοπρόθεσμης και μακροπρόθεσμης ανάπτυξης πέρυσι. Η εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών της Νότιας Κορέας αναζητά νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες σε τομείς όπως η φόρτιση EV και η ψηφιακή υγειονομική περίθαλψη για να φτάσει τα 79 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις έως το 2030, από 51,4 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022. Η LG δήλωσε ότι η διείσδυση στην αγορά EV των ΗΠΑ θα επιτρέψει στην εταιρεία να διερευνήσει νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες και να αξιοποιήσει την αυξανόμενη ζήτηση για φορτιστές EV στις ΗΠΑ.

Η LG αποφάσισε να δημιουργήσει το πρώτο εργοστάσιο φορτιστών EV στο Τέξας για ορισμένους στρατηγικούς λόγους. Το κράτος προσφέρει τα οφέλη από τη χρήση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων σε συνδυασμό με τα δίκτυα logistics και μεταφορών, σύμφωνα με την LG.

Η εταιρεία απέκτησε την HiEV Charger, πρώην AppleMango, κατασκευαστή φορτιστών μπαταριών EV της Νότιας Κορέας, το 2022 για να ενισχύσει την επιχείρηση φόρτισης EV και να κατασκευάσει φορτιστές EV στην πατρίδα της.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις