Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Instagram: “Κόβει” 60 θέσεις εργασίας – Δυνατότητα μετακίνησης σε άλλη θέση εντός της εταιρείας μετά από αίτηση 

Οι εργαζόμενοι που επηρεάζονται έχουν δύο μήνες για να υποβάλουν αίτηση για άλλες θέσεις εργασίας στην εταιρεία. Μετά το πέρας του διμήνου, η απασχόλησή τους θα τερματιστεί εάν δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσουν διαφορετικό ρόλο στην εταιρεία.

 

Το Instagram έχει περικόψει 60 θέσεις τεχνικών διαχειριστών προγραμμάτων, εξαλείφοντας ένα επίπεδο διαχείρισης στην εταιρεία, σύμφωνα με νέα έκθεση του The Information. Οι εργαζόμενοι που επηρεάζονται έχουν δύο μήνες για να υποβάλουν αίτηση για άλλες θέσεις εργασίας στην εταιρεία. Μετά το πέρας του διμήνου, η απασχόλησή τους θα τερματιστεί εάν δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσουν διαφορετικό ρόλο στην εταιρεία.

Σε μια ανάρτηση στο LinkedIn, ένας πρώην υπάλληλος του Instagram σημείωσε ότι ορισμένοι διαχειριστές τεχνικών προγραμμάτων αναμένεται να ξανακάνουν συνέντευξη για ρόλους PM ή διαχειριστές έργου.

Το Instagram έχει επίσης ενημερώσει τους υπαλλήλους για την αναδιοργάνωση των ομάδων προϊόντων, καθώς αποφάσισε να δημιουργήσει τρεις νέους τομείς εστίασης για την ομάδα που έχει ως αποστολή να βοηθήσει τους ανθρώπους να δημιουργήσουν και να μοιραστούν περιεχόμενο στο κοινωνικό δίκτυο.

Οι αλλαγές σημαίνουν ότι το Instagram πρόκειται να εντείνει την εστίασή του στην υποστήριξη δημιουργών που είναι πιο πιθανό να αυξήσουν την αφοσίωση των εφήβων στην πλατφόρμα. Το Instagram θέλει οι υπάλληλοί του να επικεντρωθούν σε δημιουργούς που είναι σε θέση να διατηρήσουν το εφηβικό κοινό στην πλατφόρμα, αλλά η αλλαγή έρχεται καθώς περισσότερες από 40 πολιτείες μηνύουν τη Meta, ισχυριζόμενες ότι οι υπηρεσίες της εταιρείας συμβάλλουν στα προβλήματα ψυχικής υγείας των νέων χρηστών.

Παρά τη συνεχιζόμενη ρυθμιστική πίεση που αντιμετωπίζει η Meta, το Instagram εξακολουθεί να επικεντρώνεται στην προσπάθεια διατήρησης των εφήβων στην πλατφόρμα.

Φαίνεται ότι η Meta προσπαθεί να κατευνάσει τους νομοθέτες με τις πρόσφατες αλλαγές της σχετικά με την ασφάλεια των εφήβων. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Meta αποκάλυψε ότι επρόκειτο να αρχίσει να περιορίζει αυτόματα τον τύπο περιεχομένου που μπορούν να δουν οι έφηβοι σε Instagram και Facebook στα κοινωνικά δίκτυα. Στο πλαίσιο των αλλαγών, οι λογαριασμοί εφήβων θα απαγορεύεται να βλέπουν επιβλαβές περιεχόμενο, όπως δημοσιεύσεις σχετικά με αυτοτραυματισμούς, ωμή βία και διατροφικές διαταραχές.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις