Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η υποστηριζόμενη από το Y Combinator fintech Cleva συγκέντρωσε 1,5 εκατ. δολάρια σε pre-seed γύρο χρηματοδότησης

Η fintech ξεκινά τη συμμετοχή της στον επιταχυντή Y Combinator τον χειμώνα του 2024 αυτόν τον μήνα.

Η υποστηριζόμενη από το Y Combinator fintech Cleva συγκέντρωσε 1,5 εκατ. δολάρια σε pre-seed γύρο χρηματοδότησης

Η αφρικανική fintech Cleva, που ιδρύθηκε από αποφοίτους της Stripe και της AWS, συγκέντρωσε 1,5 εκατομμύρια δολάρια σε pre-seed γύρο χρηματοδότησης.

Η fintech επικεντρώνεται στη δημιουργία μιας τραπεζικής πλατφόρμας για Αφρικανούς ιδιώτες και επιχειρήσεις για να λαμβάνουν διεθνείς πληρωμές ανοίγοντας λογαριασμούς σε δολάρια ΗΠΑ.

Του γύρου χρηματοδότησης ηγήθηκε η 1984 Ventures, μια εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων πρώιμου σταδίου με έδρα το Σαν Φρανσίσκο. Στο γύρο συμμετείχαν επίσης οι The Raba Partnership, Byld Ventures,  FirstCheck Africa και αρκετοί angel investors.

Ο Aaron Michael, εταίρος της 1984 Ventures, εξέφρασε την υποστήριξή του στους ιδρυτές της Cleva, Tolu Alabi και Philip Abel, σημειώνοντας ότι το προϊόν τους παρέχει ένα μέσο για τους Αφρικανούς να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του υπερπληθωρισμού, τις οποίες περιγράφει ως μια τεράστια ευκαιρία.

Ο Y Combinator συμμετείχε επίσης στον γύρο pre-seed της Cleva, καθώς η fintech ξεκινά τη συμμετοχή της στον επιταχυντή τον χειμώνα του 2024 αυτόν τον μήνα. Ο φημισμένος επιταχυντής έχει υποστηρίξει στο παρελθόν αφρικανικές νεοσύστατες επιχειρήσεις βοηθώντας ελεύθερους επαγγελματίες και απομακρυσμένους εργαζόμενους στην ήπειρο να ανοίξουν τραπεζικούς λογαριασμούς στις ΗΠΑ για τη λήψη πληρωμών, αποταμιεύσεων και συναλλάγματος, όπως η Grey Finance και η Elevate (πρώην Bloom).

Η Cleva ξεκίνησε αρχικά τις υπηρεσίες της στους Νιγηριανούς, επιτρέποντας στους χρήστες να ανοίξουν λογαριασμούς USD, με την ενσωμάτωση να απαιτεί αριθμό επαλήθευσης τράπεζας (BVN) και ταυτότητα που έχει εκδοθεί από την κυβέρνηση.

Η Cleva έχει πολλά προϊόντα στα σκαριά για να διαφοροποιήσει τις ροές εσόδων, συμπεριλαμβανομένων των καρτών USD και της εξοικονόμησης περιουσιακών στοιχείων των ΗΠΑ. Επίσης, η Cleva, η οποία έπρεπε να ξεπεράσει τις κοινές προκλήσεις για τις fintechs στην κατηγορία της, όπως η εύρεση του σωστού τραπεζικού εταίρου και ταλέντων, σύντομα θα στοχεύσει τους Αφρικανούς της διασποράς. Για το σκοπό αυτό, άλλα επερχόμενα προϊόντα, σύμφωνα με τον ιστότοπό της, περιλαμβάνουν τη δυνατότητα των χρηστών να δημιουργούν επαγγελματικά τιμολόγια και να στέλνουν δολάρια ΗΠΑ παγκοσμίως, μπαίνοντας σε μια ανταγωνιστική κατηγορία εμβασμάτων όπου δραστηριοποιούνται πλατφόρμες όπως το Send της Flutterwave, το Chipper Cash, το Lemfi και το Afriex.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις