Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Nokia: Επενδύσεις 360 εκατ. ευρώ σε τεχνολογία μικροηλεκτρονικής για 6G και AI

Το έργο αναμένεται να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα και την καινοτομία της Ευρώπης, ειδικά στον τομέα της μικροηλεκτρονικής για μελλοντικές τεχνολογίες όπως το 6G και η τεχνητή νοημοσύνη (AI), να επιτρέψει πολύπλοκες εφαρμογές για το metaverse και να προωθήσει την ψηφιοποίηση.

 

Η Nokia σχεδιάζειπενδύσει 360 εκατομμύρια ευρώ σε τεχνολογία μικροηλεκτρονικής για 6G και AI στις εγκαταστάσεις της Ουλμ και της Νυρεμβέργης.
Το έργο θα επικεντρωθεί στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη λογισμικού, υλικού και συστημάτων υψηλής απόδοσης σε τσιπ που βασίζονται σε ένα ψηφιακό δίδυμο. Αυτά θα χρησιμοποιηθούν σε ραδιοφωνικά και οπτικά προϊόντα σε μελλοντικά συστήματα κινητών επικοινωνιών με βάση τα πρότυπα 5G-Advanced και 6G. Η Nokia επεκτείνει περαιτέρω την εμπειρία της στο σχεδιασμό τσιπ και ενισχύει την ευρωπαϊκή αλυσίδα αξίας. Ένας άλλος τομέας εστίασης είναι η ενεργειακή απόδοση των συστημάτων για τη στήριξη των ευρωπαϊκών στόχων για το κλίμα στο πλαίσιο της Πράσινης Συμφωνίας. Η Nokia συνεργάζεται στενά με ερευνητικά ιδρύματα και πανεπιστήμια για να το επιτύχει αυτό. Η συνεργασία αυτή θα ενισχυθεί από τις μακροπρόθεσμες επενδύσεις και τη χρηματοδότηση των .
Ένα σημαντικό ορόσημο όχι μόνο για τη Nokia αλλά και για το μέλλον της βιομηχανίας τηλεπικοινωνιών στη Γερμανία και την Ευρώπη, είναι ότι το έργο αναμένεται να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα και την καινοτόμο ισχύ της Ευρώπης, ειδικά στον τομέα της μικροηλεκτρονικής για μελλοντικές τεχνολογίες όπως το 6G και η τεχνητή νοημοσύνη (AI), να επιτρέψει πολύπλοκες εφαρμογές για το metaverse, για παράδειγμα, και να προωθήσει την ψηφιοποίηση. Τα συστήματα μικροηλεκτρονικής που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του έργου θα συμβάλουν στο να καταστούν τα δίκτυα ενεργειακά αποδοτικότερα και ισχυρότερα ταυτόχρονα.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις