Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Samsung και Google Cloud φέρνουν το Generative AI στα Samsung Galaxy S24

Η Samsung θα είναι ο πρώτος συνεργάτης του Google Cloud που θα αναπτύξει το Gemini Pro και το Imagen 2 στο Vertex AI, μέσω του cloud στις συσκευές smartphone της.

Η Samsung Electronics Co., Ltd και το Google Cloud ανακοίνωσαν σήμερα μια νέα πολυετή συνεργασία για να φέρουν την τεχνολογία γενετικής τεχνητής νοημοσύνης (AI) του Google Cloud στους χρήστες smartphone Samsung, σε όλον τον κόσμο. Ξεκινώντας με τη σειρά Samsung Galaxy S24, που ανακοινώθηκε σήμερα στο Galaxy Unpacked στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, η Samsung θα είναι ο πρώτος συνεργάτης του Google Cloud που θα αναπτύξει το Gemini Pro και το Imagen 2 στο Vertex AI, μέσω του cloud στις συσκευές smartphone της.

Ο Janghyun Yoon, Corporate EVP και επικεφαλής του Office Software του τμήματος Mobile eXperience Business στη Samsung Electronics δήλωσε σχετικά: «Η Google και η Samsung πιστεύουν από κοινού στην αξία της χρησιμότητας και της ισότιμης πρόσβασης από όλους στην τεχνολογία. Είμαστε ενθουσιασμένοι που η σειρά Galaxy S24 είναι το πρώτο smartphone εξοπλισμένο με Gemini Pro και Imagen 2 σε Vertex AI. Μετά από μήνες αυστηρών δοκιμών και ανταγωνιστικής αξιολόγησης, οι ομάδες της Google Cloud και της Samsung συνεργάστηκαν για να προσφέρουν την καλύτερη εμπειρία τεχνητής νοημοσύνης με Gemini στο Galaxy

Η Samsung είναι ο πρώτος συνεργάτης του Google Cloud που ανέπτυξε το Gemini Pro στο Vertex AI για τους καταναλωτές. Κατασκευασμένο εξ αρχής για να είναι πολυτροπικό, το Gemini μπορεί να γενικεύει και να κατανοεί απρόσκοπτα, να λειτουργεί και να συνδυάζει διαφορετικούς τύπους πληροφοριών, όπως κείμενο, κώδικα, εικόνες και βίντεο. Ξεκινώντας με τις εγγενείς εφαρμογές της Samsung, οι χρήστες μπορούν να επωφεληθούν από τη δυνατότητα σύνοψης στις Σημειώσεις, την Εγγραφή Φωνής και το Πληκτρολόγιο . Το Gemini Pro στο Vertex AI παρέχει στη Samsung καίριες λειτουργίες του Google Cloud, όπως η ασφάλεια, το απόρρητο και η συμμόρφωση ως προς τους κανονισμούς προστασίας των δεδομένων.

Επιπλέον, οι χρήστες της σειράς Galaxy S24 μπορούν να επωφεληθούν άμεσα από το Imagen 2, την πιο προηγμένη – μέχρι σήμερα – τεχνολογία μετατροπής κειμένου σε εικόνα της Google, από το Google DeepMind. Με το Imagen 2 στο Vertex AI, η Samsung μπορεί να φέρει στα χέρια των χρηστών ασφαλείς και εύχρηστες δυνατότητες επεξεργασίας φωτογραφιών. Αυτές οι λειτουργίες μπορούν να βρεθούν στο Generative Edit στην εφαρμογή Gallery του S24.

Ακόμα, ως μέρος αυτής της συνεργασίας, η Samsung είναι ένας από τους πρώτους πελάτες που δοκίμασαν το Gemini Ultra, το πιο ικανό και μεγαλύτερο μοντέλο της Google για εξαιρετικά πολύπλοκες εργασίες. Παράλληλα, η σειρά S24 θα χρησιμοποιεί το Gemini Nano, ένα LLM στη συσκευή, το οποίο παρέχεται ως μέρος του λειτουργικού συστήματος Android 14 και αποτελεί το πιο αποτελεσματικό μοντέλο του Gemini για εργασίες στη συσκευή.

«Μαζί με τη Samsung, το Google Cloud βλέπει τη μεγάλη ευκαιρία για τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη να δημιουργήσει ουσιαστικές εμπειρίες για κινητά, που διεγείρουν και ενισχύουν τη σύνδεση και την επικοινωνία μεταξύ εκατομμυρίων ανθρώπων», δήλωσε ο Thomas Kurian, Διευθύνων Σύμβουλος του Google Cloud. «Με το Gemini, οι προγραμματιστές της Samsung μπορούν να αξιοποιήσουν την παγκόσμιας κλάσης υποδομή του Google Cloud, την εξαιρετική του απόδοση και την ευελιξία του, για να προσφέρουν ασφαλείς, αξιόπιστες και συναρπαστικές εφαρμογές που υποστηρίζονται από τεχνητή νοημοσύνη σε συσκευές smartphone Samsung».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις