Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Κυκλοφόρησε το iOS 17.3 με λειτουργία προστασίας κλεμμένης συσκευής

Η συγκεκριμένη λειτουργία δυσκολεύει τους κλέφτες από το να πάρουν το iPhone και να αποκτήσουν γρήγορα πρόσβαση σε οτιδήποτε είναι αποθηκευμένο στο iCloud, καθώς και σε άλλους λογαριασμούς, όπως τα στοιχεία της τράπεζας ή το email.

Το iOS 17.3 κυκλοφόρησε, προσθέτοντας την προστασία κλεμμένης συσκευής για iPhone συσκευές. Η συγκεκριμένη λειτουργία δυσκολεύει τους κλέφτες από το να πάρουν το iPhone και να αποκτήσουν γρήγορα πρόσβαση σε οτιδήποτε είναι αποθηκευμένο στο iCloud, καθώς και σε άλλους λογαριασμούς, όπως τα στοιχεία της τράπεζας ή το email. Αντί να βασίζεται στον κωδικό πρόσβασης της οθόνης κλειδώματος για την ασφάλειά σας, καθώς οι κλέφτες έχουν μάθει να ξεγελούν τους ανθρώπους ώστε να τον εισάγουν μπροστά τους πριν κλέψουν το τηλέφωνο, η προστασία κλεμμένης συσκευής απαιτεί να σαρώνετε το δακτυλικό αποτύπωμα ή να χρησιμοποιείται το Face ID όταν εκτελούνται ενέργειες όπως η προβολή αποθηκευμένων κωδικών πρόσβασης ή η υποβολή αίτησης για μια νέα κάρτα Apple.

Η λειτουργία εισάγει επίσης μια περίοδο αναμονής κατά την εκτέλεση πιο ευαίσθητων ενεργειών, όπως η αλλαγή του κωδικού πρόσβασης Apple ID ή του κωδικού πρόσβασης iPhone. Στη σημείωση ενημέρωσης του iOS 17.3, η Apple λέει: «Η καθυστέρηση ασφαλείας απαιτεί Face ID ή Touch ID, αναμονή μιας ώρας και, στη συνέχεια, έναν επιπλέον βιομετρικό έλεγχο ταυτότητας» για να μπορέσετε να ολοκληρώσετε τη διαδικασία, διασφαλίζοντας ότι το άτομο που εκτελεί αυτήν την ενέργεια είστε στην πραγματικότητα εσείς. Το iPhone σας θα απαιτεί αυτό το επιπλέον επίπεδο ελέγχου ταυτότητας μόνο όταν βρίσκεστε μακριά από τοποθεσίες όπως το σπίτι ή η εργασία», σύμφωνα με την Apple.

Για να ενεργοποιήσετε την προστασία κλεμμένης συσκευής, μεταβείτε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις και επιλέξτε Face ID και κωδικός πρόσβασης. Από εκεί, εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης της συσκευής σας και ενεργοποιήστε τη λειτουργία. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την Προστασία κλεμμένης συσκευής από τον ιστότοπο της Apple.

Επιπλέον, η Apple φέρνει συνεργατικές λίστες αναπαραγωγής τόσο στο iOS 17.3 όσο και στο macOS 14.3 Sonoma, το οποίο επιτρέπει στους φίλους σας να συμμετέχουν και να συνεισφέρουν σε λίστες αναπαραγωγής στην εφαρμογή Apple Music. Η Apple εισάγει επίσης τη δυνατότητα ροής περιεχομένου σε τηλεοράσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία στο iOS 17.3. Εκτός από το iOS 17.3, η Apple προώθησε επίσης ενημερώσεις για συσκευές iOS 9, 15 και 16 που ενδέχεται να περιέχουν διορθώσεις ασφαλείας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις