Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

«Ένεση» 4 δισ. δολαρίων στην Aramco Ventures για τη στήριξη των σαουδαραβικών Startups

Στόχος της Aramco είναι να διαθέσει τα κεφάλαια αυτά για επενδύσεις σε νέες μορφές ενέργειας, μεταβατικά υλικά, ψηφιακές τεχνολογίες

Στην ενίσχυση του επενδυτικού της βραχίονα venture capital με μια «ένεση» 4 δισ. δολαρίων προχώρησε ο κολοσσός ορυκτών καυσίμων, Aramco. Η νέα αυτή επένδυση είναι μέρος της ευρύτερης στρατηγικής που ακολουθεί η Σαουδική Αραβίας για τη μείωση της εξάρτησης της οικονομίας της από το πετρέλαιο.

Μετά τη νέα «ένεση» μετρητών τα κεφάλαια της Aramco Ventures φτάνουν πλέον τα 7 δισ. δολάρια.

Το 90% των μετοχών της Aramco, η οποία αποτελεί τον τρίτο μεγαλύτερο παραγωγό πετρελαίου στον κόσμο, ανήκουν στη κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας. Οπότε όπως καταλαβαίνουμε η εταιρεία παίζει κομβικό ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση του βασιλείου. Γι’ αυτό και στόχος της Aramco είναι να διαθέσει τα κεφάλαια αυτά για επενδύσεις σε νέες μορφές ενέργειας, μεταβατικά υλικά, ψηφιακές τεχνολογίες. Μάλιστα, ο κολοσσός ορυκτών καυσίμων έχει δημιουργήσει και ένα ειδικό VC, το Wa’ad Ventures, το οποίο διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 500 εκατ. δολαρίων και έχει ως γενικότερο στόχο τη στήριξη του Startup οικοσυστήματος της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Ahmad al-Khowaiter, εκτελεστικός αντιπρόεδρος τεχνολογίας και καινοτομίας της Aramco, δήλωσε: «Η καινοτομία είναι το κλειδί για την αντιμετώπιση ορισμένων από τις θεμελιώδεις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κόσμος σήμερα, συμπεριλαμβανομένης της ενεργειακής μετάβασης. Το πρόσθετο κεφάλαιο θα δώσει κρίσιμη ώθηση σε επιχειρήσεις που βρίσκονται σε διάφορα στάδια ανάπτυξης σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα θα συμβάλει στους μακροπρόθεσμους στόχους της Aramco».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις