Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

NGIF: Η 8η επένδυσή του στην πλατφόρμα ψυχικής υγείας και ευεξίας των ναυτικών Wellness by Learning Seaman

Tο Northern Greece Investment Fund ανακοινώνει την όγδοη επένδυση του, στην εταιρεία LEARNING PATH AE . Η Learning Path ΑΕ, είναι μία νεοσύστατη εταιρία και η πρώτη παγκοσμίως που αναπτύσσει μία πλατφόρμα ψυχικής υγείας και ευεξίας για τους ναυτικούς, Wellness by Learning Seaman, η οποία έχει ως στόχο να τους προσφέρει ένα δικό τους μέσο για την υποστήριξη της ψυχικής τους υγείας σε επίπεδο κυρίως πρόληψης, ανάπτυξης και βελτίωσης της ψυχικής τους ανθεκτικότητας καθώς οι ναυτικοί έχουν ιδιαιτέρως δύσκολες συνθήκες εργασίας. Ζουν απομακρυσμένοι για μεγάλα χρονικά διαστήματα μέσα στο καράβι με ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, σε ένα πολύ απαιτητικό εργασιακό περιβάλλον στο οποίο πρέπει να συνεργαστούν με συναδέλφους διαφορετικών εθνικοτήτων, εργασιακό περιβάλλον από το οποίο δεν αποχωρούν καθημερινά όπως οι υπόλοιποι εργαζόμενοι με αποτέλεσμα να είναι πολύ πιο δύσκολη η επίτευξη ξεκούρασης και χαλάρωσης, την οποία ο περισσότερος κόσμος απολαμβάνει σε ένα προσωπικό χώρο και χρόνο.

Είναι λοιπόν προφανές ότι όλα τα παραπάνω συνηγορούν σε ένα συσσωρευμένο άγχος και μία επιβαρυμένη ψυχική υγεία στην υποστήριξη της οποίας η πλατφόρμα Wellness by Learning Seaman στοχεύει μέσω πληθώρας επιλογών όπως: ενημερωτικά βίντεο και podcast για την ψυχική υγεία, την ευεξία και την αυτοβελτίωση, ασκήσεις διαλογισμού, διαδραστικά και θεατρικά παιχνίδια με σκοπό την κοινωνικοποίηση, γυμναστική και yoga, συμβουλές διατροφής, χαλαρωτικές μουσικές, υποστηρικτικές ιστορίες ύπνου, γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης, καθώς και peer-to-peer διάδραση (chat).

Επίσης, η πλατφόρμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί online αλλά και με τη μορφή application ως offline εφαρμογή, δηλαδή δεν απαιτείται σύνδεση στο Ίντερνετ, γεγονός που επιτρέπει στους ναυτικούς να έχουν ανεμπόδιστη χρήση της σε ταξίδια όπου δεν υπάρχει εύκολη διαδικτυακή πρόσβαση. Η πολυπολιτισμική της προσέγγιση προέρχεται από την επιρροή πολλών χωρών όπως Ελλάδα, Γερμανία, Ισπανία, Ισραήλ, Γαλλία, Νέα Ζηλανδία, Καναδά, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ. Η ομάδα του Learning Seaman απαρτίζεται από διαπιστευμένους ψυχολόγους, θεραπευτές, ακαδημαϊκούς, καλλιτέχνες, διατροφολόγους, δημοσιογράφους αλλά και ανθρώπους που έχουν βαθιά γνώση της ναυτιλίας και συνεχώς μεγαλώνει με σκοπό να αντιμετωπίσει τις συνεχόμενες ανάγκες και επιθυμίες των ναυτικών σχετικά με την υγεία και την ευεξία τους εν πλω.

Αν και δεν ανακοινώθηκε το ύψος της επένδυσης, τα ποσά που συνήθως επενδύει το VC σε Startups κυμαίνονται από 1 έως 2 εκ. με σκοπό την κάλυψη αναγκών γρήγορης ανάπτυξης-επέκτασης και συνήθως στα πλαίσια pre-Series A και Series A γύρων χρηματοδότησης.

Ο Νικόλας Τακάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Διαχειρίστριας THERMI VCM ΑΕΔΑΚΕΣ, του NGIF επισήμανε: “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την επένδυση του NGIF στην Learning Path AE. Η εταιρεία αποτελείται από ανθρώπους με σημαντικό επιστημονικό υπόβαθρο και μεγάλο κίνητρο να καταξιώσουν την πλατφόρμα Learning Seaman ως μια από τις σημαντικότερες στον τομέα της ψυχικής υγείας των ναυτικών εν πλω. Τα τελευταία χρόνια, που η πανδημία και οι πόλεμοι, είχαν αντίκτυπο στην ομαλή τροφοδοσία της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας, είναι πλέον πασιφανές πόσο σημαντική είναι η ποντοπόρος ναυτιλία για την ζωή μας. Καθώς η ναυτιλία είναι οι άνθρωποι της, είναι σημαντικό να προσέξουμε την ψυχική τους υγεία και την ευεξία τους εν πλω. Είναι επίσης σημαντικό πως η πλατφόρμα Learning Seaman ξεκινάει από την Ελλάδα, που έχει παραδοσιακά δεσπόζουσα θέση στην παγκόσμια ναυτιλία. Είμαστε πεπεισμένοι πως η εταιρεία θα πετύχει όλους τους στόχους της και πιστεύουμε πως θα αποτελέσει έναν σημαντικό παράγοντα υποβοήθησης της ζωής των ναυτικών εν πλω.”

Από την μεριά του ο Γιώφης Φλωρεντίν, Ιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος της Learning Path AE σημείωσε: “Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη της THERMI VCM και το NGIF για την εμπιστοσύνη τους στην ομάδα της Learning Path ΑΕ, καθώς θεωρούμε πως η επένδυση του θα μας βοηθήσει να επιταχύνουμε την ανάπτυξη της εταιρείας μας ώστε να μπορέσουμε να απευθυνθούμε σε όσο το δυνατό περισσότερους ναυτικούς ανά τον κόσμο. Στόχος μας είναι η υποστήριξη της ψυχικής υγείας των ναυτικών μέσω εκπαίδευσης, ψυχαγωγίας και αλληλεπίδρασης προσφέροντας λύσεις και επιλογές με αυθεντικό και πρωτότυπο περιεχόμενο το οποίο προετοιμάζεται από τα εξειδικευμένα μέλη της ομάδας μας. Πιστεύουμε ότι μόνο η ολιστική προσέγγιση της ψυχικής υγείας μπορεί να οδηγήσει σε ψυχική ευεξία και ψυχική ανθεκτικότητα, μόνο η επίτευξη θετικής ψυχολογίας μπορεί να οδηγήσει σε μία πιο ευχάριστη και ασφαλέστερη καθημερινότητα. Άλλωστε όπως είπε και ο Δαλάι Λάμα, η ψυχική ευεξία αποτελεί το σημαντικότερο παράγοντα εξασφάλισης της συνολικής μας υγείας.”

Η εταιρεία THERMI VCM ΑΕΔΑΚΕΣ έχει αναλάβει την διαχείριση του Northern Greece Investment Fund. Το NGIF ιδρύθηκε το 2021 και είναι το μοναδικό growth Fund με έδρα την Θεσσαλονίκη. Το NGIF διαχειρίζεται κεφάλαια τα οποία προέρχονται από ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές, μεταξύ των οποίων και η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων (πρώην ΤΑΝΕΟ). Το NGIF επενδύει τα κεφάλαια του σε αναπτυσσόμενες καινοτόμες επιχειρήσεις στους κλάδους της μεταποίησης, των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, Εξοικονόμησης Ενέργειας & Διαχείρισης Αποβλήτων, των Υπηρεσιών Υγείας, του Τουρισμού, καθώς και σε εταιρείες της Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών. Το NGIF έχει ήδη πραγματοποιήσει επτά επενδύσεις, στους κλάδους του ICT (2 επενδύσεις), των υπηρεσιών υγείας (2 επενδύσεις), της διαχείρισης αποβλήτων μέσω ΑΠΕ (1 επένδυση) και στον κλάδο του agrifood (3 επενδύσεις) και προγραμματίζει να κλείσει την επενδυτική του δραστηριότητα μέσα στο 2025.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις