Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Apple: Σχεδιάζει να επιβάλλει τέλη και να αξιολογεί εφαρμογές που έχουν ληφθεί εκτός App Store

Ο Κανονισμός για τις Ψηφιακές Αγορές θα αναγκάσει την Apple να επιτρέψει την πλευρική εγκατάσταση εφαρμογών στο iPhone, με στόχο τη μείωση του μονοπωλιακού ελέγχου της Apple στο λογισμικό του iOS.

Η Apple θα ανακοινώσει σύντομα αλλαγές πολιτικής για να συμμορφωθεί με τον Κανονισμό για τις Ψηφιακές Αγορές στην Ευρώπη, με προθεσμία εφαρμογής τον Μάρτιο. Ο Κανονισμός για τις Ψηφιακές Αγορές θα αναγκάσει την Apple να επιτρέψει την πλευρική εγκατάσταση εφαρμογών στο iPhone, με στόχο τη μείωση του μονοπωλιακού ελέγχου της Apple στο λογισμικό του iOS.

Ωστόσο, τη εξέλιξη αυτού παραμένει αμφίβολη. Η Wall Street Journal πιστεύει ότι υπάρχουν ενδοιασμοί για τα σχέδια της Apple. Αν και οι εφαρμογές θα είναι διαθέσιμες εκτός του App Store για πρώτη φορά, η εφημερίδα αναφέρει ότι η Apple εξακολουθεί να σχεδιάζει να χρεώνει τέλη και να διεξάγει αξιολόγησης εφαρμογών που θα είναι δυνατό να εγκατασταθούν από πηγές εκτός του App Store.

Δεν είναι σαφές εάν τα τέλη θα είναι προμήθεια με βάση τα έσοδα, όπως και τα τέλη αγοράς εντός εφαρμογής.

Για εξωτερικούς συνδέσμους προς εναλλακτικά συστήματα πληρωμών στις ΗΠΑ, η Apple ζητά από τους προγραμματιστές να πληρώσουν προμήθεια 27%, παρόλο που πολλοί προγραμματιστές αρχικά πίστευαν ότι θα μπορούσαν να αποφύγουν την προμήθεια 30% της Apple μη χρησιμοποιώντας την αγορά εντός εφαρμογής.

Δεν είναι επίσης σαφές πώς η Apple σκοπεύει να ελέγξει εφαρμογές που δεν διανέμονται μέσω του App Store. Ωστόσο, εάν η έκθεση είναι ακριβής, υπονομεύει μεγάλο μέρος των αντιανταγωνιστικών περιορισμών που είχε αρχικά προβλέψει ο DMA. Η Apple θα εξακολουθεί να βρίσκεται στη θέση του οδηγού, ελέγχοντας το λογισμικό που εκτελείται στο iPhone και εισπράττοντας τέλη από κάθε εφαρμογή.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις