Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Βόρεια Κορέα: Αναπτύσσει τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης, προκαλώντας διεθνή ανησυχία

Η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης στη Βόρεια Κορέα παρουσιάζει πολλές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής κατάχρησης και μετατροπής της τεχνολογίας σε όπλο.

Η Βόρεια Κορέα αναπτύσσει ενεργά τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης (AI) και μηχανικής μάθησης (ML), παρά τις διεθνείς κυρώσεις που επιβλήθηκαν για το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων της. Οι προσπάθειες ανάπτυξης AI της χώρας εκτείνονται σε κυβερνητικούς, ακαδημαϊκούς και βιομηχανικούς τομείς. Η Βόρεια Κορέα ίδρυσε το Ινστιτούτο Έρευνας Τεχνητής Νοημοσύνης το 2013 και τα τελευταία χρόνια, αρκετές εταιρείες έχουν προωθήσει εμπορικά προϊόντα που διαθέτουν AI.

Η ανάπτυξη AI / ML της χώρας σηματοδοτεί μια στρατηγική επένδυση για την ενίσχυση της οικονομίας και των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της. Βορειοκορεάτες ερευνητές έχουν εφαρμόσει AI / ML για ευαίσθητες εφαρμογές, όπως το wargaming.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, η Βόρεια Κορέα χρησιμοποίησε την τεχνητή νοημοσύνη για να δημιουργήσει ένα μοντέλο για την αξιολόγηση της σωστής χρήσης μάσκας. Βορειοκορεάτες επιστήμονες έχουν επίσης δημοσιεύσει έρευνα σχετικά με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης για τη διατήρηση της ασφάλειας των πυρηνικών αντιδραστήρων.

Η υπηρεσία κατασκοπείας της Σεούλ εντόπισε ενδείξεις ότι οι χάκερ της Βόρειας Κορέας είχαν χρησιμοποιήσει δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη για να αναζητήσουν στόχους και να αναζητήσουν τεχνολογίες που απαιτούνται για hacking, αν και δεν το έχουν ακόμη χρησιμοποιήσει σε πραγματικές κυβερνοεπιθέσεις. Δεδομένου ότι η AI/ML είναι τεχνολογία με επίκεντρο το λογισμικό που μπορεί να μεταφερθεί με άυλα μέσα, είναι σημαντικό να παρακολουθούνται τέτοιες δραστηριότητες.

Μερικοί από τους ερευνητές τεχνητής νοημοσύνης της Βόρειας Κορέας έχουν συνεργαστεί με ξένους μελετητές, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, εγείροντας ανησυχίες για το καθεστώς κυρώσεων. Η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης στη Βόρεια Κορέα παρουσιάζει πολλές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής κατάχρησης και μετατροπής της τεχνολογίας σε όπλο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις