Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Microsoft και OpenAI επενδύουν στην Humanoid Robot Startup Figure AI

H Microsoft θα επενδύσει περίπου 95 εκατομμύρια δολάρια και η OpenAI θα βάλει 5 εκατομμύρια δολάρια, ενώ παράλληλα η Figure AI αναζητά επιπλέον επενδυτές για να συμμετάσχουν στον γύρο χρηματοδότησης, ανέφεραν πηγές.

H Humanoid Robot Startup, Figure AI, βρίσκεται σε συζητήσεις για να συγκεντρώσει έως και 500 εκατομμύρια δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης με επικεφαλής τη Microsoft και την OpenAI.

H Microsoft θα επενδύσει περίπου 95 εκατομμύρια δολάρια και η OpenAI θα βάλει 5 εκατομμύρια δολάρια, ενώ παράλληλα η Figure AI αναζητά επιπλέον επενδυτές για να συμμετάσχουν στον γύρο χρηματοδότησης, ανέφεραν πηγές.

Εάν ο γύρος χρηματοδότησης επιτύχει, η Figure AI θα μπορούσε να φτάσει σε αποτίμηση ύψους 1,9 δισ. δολαρίων. Αυτή η μέτρηση αποτίμησης αποκλείει το νέο κεφάλαιο που θα δοθεί μέσω της χρηματοδότησης. Ανάλογα με το τελικό ποσό που θα συγκεντρωθεί, η αποτίμηση θα μπορούσε να ωθήσει την Startupσε κατάσταση μονόκερου, με αποτίμηση που υπερβαίνει τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, οι πηγές σημείωσαν ότι ο γύρος χρηματοδότησης δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Τα στοιχεία για τις επενδύσεις υπόκεινται σε αλλαγές και εξακολουθεί να υπάρχει πιθανότητα οι διαπραγματεύσεις να καταρρεύσουν.

Η Figure AI εργάζεται σε ένα project που ονομάζεται Figure 01, ένα ρομπότ που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη και έχει σχεδιαστεί για να μιμείται την ανθρώπινη εμφάνιση και κίνηση. Η εταιρεία οραματίζεται ότι αυτή η τεχνολογία θα αναπτυχθεί σε επικίνδυνα περιβάλλοντα εργασίας, αντικαθιστώντας ενδεχομένως τους εργαζόμενους σε ρόλους υψηλού κινδύνου και αντιμετωπίζοντας τις ελλείψεις εργατικού δυναμικού.

Σε προηγούμενο γύρο χρηματοδότησης τον Μάιο του 2023, η Figure AI συγκέντρωσε 70 εκατομμύρια δολάρια.
Αυτός ο γύρος διεξήχθη από την Parkway Venture Capital  με συμμετοχή από επενδυτές όπως οι Aliya Capital, Bold Capital Partners, Brett Adcock, FJ Labs, Tamarack Global και KUKA Robotics CEO Till Reuter.

Ο τομέας της ρομποτικής τεχνητής νοημοσύνης προσελκύει έντονο ενδιαφέρον, με σημαντικές επενδύσεις να πραγματοποιούνται. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η 1X Technologies, μια νορβηγική εταιρεία ρομποτικής AI που υποστηρίζεται από την OpenAI, εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Επίσης, η Sanctuary AI, με έδρα το Βανκούβερ, αναπτύσσει το δικό της ανθρωποειδές ρομπότ που ονομάζεται Phoenix και η Tesla, υπό την ηγεσία του Elon Musk, δημιουργεί ένα ρομπότ που ονομάζεται Optimus.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις