Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Σ. Εφραίμογλου: «Άλμα στον χώρο της καινοτομίας στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια»

Τι ανέφερε η πρόεδρος του ΕΒΕΑ κατά την ομιλία της στο συνέδριο «Innovation Greece 5.0: Η Καινοτομία στην Ελλάδα και οι φορείς που τη στηρίζουν 5.0»

Το 30% των ομάδων που έχουν φιλοξενηθεί στη Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Θ.Ε.Α., του ΕΒΕΑ, προχώρησαν στη δημιουργία επιχειρήσεων κατά το πρώτο εξάμηνο παραμονής τους στη θερμοκοιτίδα και το 50% δημιούργησε επιχειρήσεις κατά το πρώτο έτος μετά την έξοδό τους.

Αυτό γνωστοποίησε η πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, κατά την ομιλία της στο πρόσφατο συνέδριο «Innovation Greece 5.0: Η Καινοτομία στην Ελλάδα και οι φορείς που τη στηρίζουν 5.0», που στόχο είχε να χαρτογραφήσει την καινοτομία στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση στην ηλεκτρονική σελίδα του επιμελητηρίου, στην ομιλία της στο πάνελ «Θεσμικοί Φορείς Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας», η πρόεδρος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι με την ίδρυση της Θερμοκοιτίδας Νεοφυών Επιχειρήσεων Θ.Ε.Α. πριν 10 χρόνια κι αργότερα του επιταχυντή, καθώς και με το πρώτο Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων, το ΕΒΕΑ άνοιξε τον δρόμο για την καινοτομία στην Ελλάδα και δικαιώθηκε, καθώς τα τελευταία χρόνια πραγματοποιείται ένα άλμα στον χώρο της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.

Όπως σημείωσε: «Σήμερα η Θ.Ε.Α. είναι αυτοχρηματοδοτούμενη δράση του ΕΒΕΑ, που υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Αττικής και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής. Έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί ταυτόχρονα 50 νεοφυείς επιχειρήσεις ή 150 νέους επιχειρηματίες. Έχει φιλοξενήσει μέχρι τώρα πάνω από 450 επιχειρηματικά σχήματα, τα οποία υποστήριξε παρέχοντας στέγαση και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, αλλά και εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ένα ευρύ φάσμα πεδίων. Η ώθηση που παρέχεται μέσω της δραστηριότητας της θερμοκοιτίδας αποτυπώνεται σε μετρήσιμα αποτελέσματα. Το 30% των ομάδων που έχουμε φιλοξενήσει προχώρησαν στη δημιουργία επιχειρήσεων κατά το πρώτο εξάμηνό παραμονής τους στη θερμοκοιτίδα. Ενώ το 50% δημιούργησαν επιχειρήσεις κατά το πρώτο έτος μετά την έξοδό τους».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις