Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Heura Foods: “Σήκωσε” 40 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη τεχνολογίας τροφίμων με βάση τα φυτά

Η Heura Foods δημιουργήθηκε ως μια κοινωνική αποστολή που μετατράπηκε σε επιχείρηση αλλάζοντας το τρέχον σύστημα τροφίμων σε ένα πιο βιώσιμο, υγιεινό και θρεπτικό.

Η εταιρεία τεχνολογίας τροφίμων Heura Foods της Βαρκελώνης έκλεισε με επιτυχία ένα γύρο χρηματοδότησης series Β, εξασφαλίζοντας 40 εκατομμύρια ευρώ. Η εταιρεία ιδρύθηκε από τους ακτιβιστές Marc Coloma και Bernat Añaños τον Απρίλιο του 2017 για να δημιουργήσει λύσεις που επιταχύνουν τη μετάβαση σε έναν κόσμο όπου τα ζώα δεν αποτελούν πλέον μέρος της εξίσωσης παραγωγής πρωτεϊνών.

Αυτός ο γύρος χρηματοδότησης οδηγήθηκε από την Upfield, την Unovis Asset Management, μαζί με το εξέχον ταμείο τεχνολογίας τροφίμων, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Κυκλικής Βιοοικονομίας (ECBF VC) και το New Tree Impact.

Αυτός ο στρατηγικός συνασπισμός χτίζει μία από τις πιο εκτεταμένες συμμαχίες, σχηματίζοντας ένα διοικητικό συμβούλιο που θα επικεντρωθεί στην κορυφαία τεχνολογία για να θέσει νέα βιομηχανικά πρότυπα και να επιτρέψει στη Heura να ενισχύσει τον αντίκτυπό της στη βιομηχανία τροφίμων, επιταχύνοντας τη διεθνή επέκταση και διερευνώντας νέα μοντέλα συνεργασίας πέρα από τις επώνυμες εναλλακτικές λύσεις κρέατος.

Παρά τις προκλήσεις, η Heura είναι έτοιμη να ηγηθεί του τομέα του κρέατος φυτικής προέλευσης με ισχυρό εμπορικό σήμα, εστίαση στην ποιότητα και δέσμευση για την υγεία.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις