Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Adam Neumann: Ο δισεκατομμυριούχος πρώην CEO της WeWork, θέλει να αγοράσει την χρεοκοπημένη εταιρεία του

Ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής και πρώην διευθύνων σύμβουλος της WeWork, προσπαθεί να εξαγοράσει την πτωχευμένη εταιρεία ακινήτων που ίδρυσε το 2010 και από την οποία εκδιώχθηκε το 2019

Ο Adam Neumann, ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής και πρώην διευθύνων σύμβουλος της WeWork, προσπαθεί να εξαγοράσει την πτωχευμένη εταιρεία ακινήτων που ίδρυσε το 2010 και από την οποία εκδιώχθηκε το 2019, μετά από πιέσεις των μετόχων.

Ωστόσο, η εταιρεία δεν κατάφερε ποτέ να ανακάμψει μετά την πανδημία και τώρα ο Adam Neumann επιστρέφει μαζί με ένα hedge fund για να ξαναπάρει τη χρεοκοπημένη του εταιρεία, με τον δισεκατομμυριούχο ιδρυτή της να πιέζει την πτωχευμένη εταιρεία να εξετάσει την προσφορά του για την εξαγορά της, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα.

Η νέα εταιρεία ακινήτων του Neumann, Flow Global, έχει εκφράσει ενδιαφέρον για την αγορά της WeWork ή των περιουσιακών της στοιχείων και επιδιώκει να βάλει χρηματοδότηση με την υποστήριξη της Third Point του Dan Loeb.

Παρά την προηγούμενη αποπομπή του και τις αντιπαραθέσεις γύρω από την ηγεσία του, ο Neumann συνεργάζεται ενεργά με τη WeWork από τον Δεκέμβριο του 2023 για να διαπραγματευτεί μια συμφωνία. Οι προσπάθειες του Neumann να κανονίσει τη χρηματοδότηση της WeWork χρονολογούνται από τον Οκτώβριο του 2022, όταν προσπάθησε να εξασφαλίσει έως και 1 δισεκατομμύριο δολάρια για να σταθεροποιήσει την εταιρεία, αλλά αυτή η πρόταση φέρεται να έκλεισε από τον τότε διευθύνοντα σύμβουλο της WeWork Sandeep Mathrani χωρίς εξήγηση.

Ο δικηγόρος του Neumann, Alex Spiro, κατηγόρησε τους συμβούλους της WeWork για έλλειψη δέσμευσης και προσπαθεί να αποκτήσει τις απαραίτητες πληροφορίες για μια προσφορά αγοράς. Αν και ο δικηγόρος του Neumann ανέφερε την υποστήριξη της Third Point του Dan Loeb για την εξαγορά, το hedge fund δήλωσε ότι δεν έχει δεσμεύσει χρηματοδότηση και ότι οι συζητήσεις ήταν μόνο προκαταρκτικές.

Η WeWork υπέβαλε αίτηση πτώχευσης τον Νοέμβριο του 2023, αντιμετωπίζοντας υποχρεώσεις ύψους 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων έναντι περιουσιακών στοιχείων 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Παρά τις οικονομικές δυσκολίες της WeWork, ο Neumann διατήρησε το καθεστώς του δισεκατομμυριούχου.

Η κατάσταση είναι περίπλοκη, με την αποτίμηση της WeWork να έχει πέσει κατακόρυφα από το ανώτατο όριο των 47 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μόλις 500 εκατομμύρια δολάρια και οι προσπάθειες αναδιάρθρωσης της εταιρείας συνεχίζονται εν μέσω της διαδικασίας πτώχευσης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις