Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Junior Achievement Greece: Έφηβοι «επιχειρηματίες» συστήνουν τις start-ups τους

Οι μαθητές θα παρουσιάσουν εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα, προϊόντα τεχνολογίας, χρηστικά αντικείμενα, προϊόντα υγιεινής διατροφής αλλά και χρήσιμες υπηρεσίες.

Για 19η χρονιά ο μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός επιχειρηματικότητας Junior Achievement Greece διοργανώνει τις δύο εμβληματικές Μαθητικές Εμπορικές για τους έφηβους «επιχειρηματίες» που κατάφεραν μέσα σε λίγους μήνες να καινοτομήσουν, να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν τη δική τους μαθητική «start-up».

1.700 παιδιά από όλη την Ελλάδα θα έχουν δικά τους περίπτερα στο The Mall Athens και το Mediterranean Cosmos -στις 16 Φεβρουαρίου και την 1η Μαρτίου 2024 αντίστοιχα– και θα παρουσιάσουν τα πρωτότυπα προϊόντα των μαθητικών τους «επιχειρήσεων».

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, ηλικίας 15 έως και 18 ετών, συμμετέχουν με μεγάλο ενθουσιασμό στο δημοφιλές, παγκόσμιο πρόγραμμα – διαγωνισμό «Εικονική Επιχείρηση – Company Program 2024» του JA Greece που τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και υλοποιείται σε όλη την Ελλάδα με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Οι μικροί «startuppers», που ξεκίνησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην αρχή της φετινής σχολικής χρονιάς, είναι τώρα έτοιμοι να παρουσιάσουν τα έξυπνα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στο αγοραστικό κοινό και την κριτική επιτροπή του JA Greece. Έχουν δημιουργήσει εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα, πρωτότυπα προϊόντα τεχνολογίας, έξυπνα χρηστικά αντικείμενα, προϊόντα υγιεινής διατροφής, αλλά και κοινωνικές, περιβαλλοντικές, εκπαιδευτικές, τουριστικές και πολιτιστικές υπηρεσίες.

Ο πρόεδρος ΔΣ του JA Greece, Αιμίλιος Κυριάκου δήλωσε: «Τα παιδιά μας έχουν καταπλήξει με τις καινοτόμες επιχειρηματικές τους ιδέες. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια οι ταλαντούχοι μικροί «επιχειρηματίες» αλλά και οι εκπαιδευτικοί, οι εθελοντές/στελέχη επιχειρήσεων και οι Inspirational Mentors που εμπνέουν, ενθαρρύνουν και ενδυναμώνουν τα παιδιά. Σας περιμένουμε όλους και όλες στις Μαθητικές Εμπορικές Εκθέσεις, να θαυμάσετε τι κατάφεραν τα παιδιά και να αγοράσετε τα έξυπνα προϊόντα που δημιούργησαν».

Στη Μαθητική Εμπορική έκθεση της Αθήνας συμμετέχουν 58 Εικονικές Επιχειρήσεις από Γυμνάσια και Λύκεια της Κεντρικής και Νότιας Ελλάδας και των νησιών του Αιγαίου, ενώ στην Εμπορική Έκθεση της Θεσσαλονίκης συμμετέχουν 46 Εικονικές Επιχειρήσεις από τη Βόρεια Ελλάδα και την Κρήτη. Λίγο μετά τις 09:00 η κριτική επιτροπή του JA Greece θα περάσει από όλα τα περίπτερα, θα πραγματοποιήσει συνεντεύξεις από τις ομάδες και στις 14:30 θα απονεμηθούν 3 βραβεία σε κάθε εκδήλωση: «Καινοτομία Προϊόντος/Υπηρεσίας», «Καλύτερο Περίπτερο» και «Προώθηση Προϊόντος/Υπηρεσίας».

Oι Μαθητικές Εμπορικές Εκθέσεις 2024 του JA Greece φιλοξενούνται για 10η χρονιά στο The Mall Athens και το Mediterranean Cosmos. «Ευχαριστούμε θερμά την LAMDA Development για την πολυετή, εξαιρετική φιλοξενία στα εμπορικά της κέντρα καθώς και όλους τους χορηγούς του προγράμματος Μαθητική Εικονική Επιχείρηση», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του JA Greece, Αργύρης Τζικόπουλος και τόνισε: «Χωρίς τους χορηγούς μας δεν θα μπορούσαμε να υλοποιούμε αυτό το σπουδαίο, παγκόσμιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που αλλάζει ζωές».

«Είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι και περιμένουμε να μας επισκεφθούν και πολλοί γονείς με τα παιδιά τους για να εμπνευστούν», είπε η υπεύθυνη του προγράμματος Εικονική Επιχείρηση Φωτεινή Τουρνή, εξηγώντας στη συνέχεια: «Όταν βλέπεις τι μπορούν να καταφέρουν τα παιδιά μέσα σε λίγους μήνες, καταλαβαίνεις πως όλα είναι εφικτά. Πολλά συγχαρητήρια και καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες!».

Δύο διαδοχικές Πανευρωπαϊκές πρωτιές για την Ελλάδα

Η Ελλάδα φέρνει Πανευρωπαϊκές πρωτιές στη μαθητική επιχειρηματικότητα και μάλιστα διαδοχικές. Οι μαθητικές ομάδες από το JA Greece , κέρδισαν επί δύο συνεχόμενες χρονιές το πρώτο Πανευρωπαϊκό βραβείο του Junior Achievement, μεταξύ 40 συμμετοχών από όλη την Ευρώπη. Το 2022, η Μαθητική Εικονική Επιχείρηση «Μicrogreens-Magicgreens» από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς κέρδισε το πρώτο βραβείο του JA Europe/GΕΝ-Ε και την επόμενη χρονιά, το 2023, η «Ιsometricks» από το Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας έφερε και πάλι το χρυσό μετάλλιο στην Ελλάδα. Η «Ιsometricks» θα διαγωνιστεί στις 16 Απριλίου 2024 στον Παγκόσμιο Τελικό Διαγωνισμό του JA Worldwide εκπροσωπώντας την Ευρώπη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις