Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ΕΑΒΙ: Τελευταία ευκαιρία συμμετοχής στο 4ο Webinar για τη Μεταφορά Τεχνολογίας

Λίγες ώρες έμειναν για το 4ο Webinar σχετικά με τη Μεταφορά Τεχνολογίας ,που συνδιοργανώνουν Uni.Fund, Ιδρύμα Ωνάση & Ελληνική Ακαδημία Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΕΑΒΙ).

Το Webinar, με τίτλο “From Research to Market”, στόχο έχει να αναδείξει επιτυχημένα παραδείγματα Μεταφοράς Τεχνολογίας Ελληνικών Πανεπιστημίων και Ερευνητικών Κέντρων, καθώς και τις πολιτικές που ακολουθούνται τόσο στο επίπεδο των συναρμόδιων Υπουργείων όσο και στο επίπεδο των Πανεπιστημιακών και Ερευνητικών Ιδρυμάτων.

Το διαδικτυακό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 26 Μαΐου 2021, ώρα 14.00-19.00 και όσοι συμμετέχουν θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν μεταξύ άλλων την παρέμβαση του Προέδρου της ΕΑΒΙ, Ioannis Katsoyiannis καθηγητή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και Μέλος ΔΣ στον ΟΒΙ. Το περιεχόμενο του webinar θα χωριστεί σε τρεις διακριτές αλλά αλληλοσυμπληρούμενες ενότητες. Η πρώτη είναι αφιερωμένη στα Ερευνητικά Κέντρα, η δεύτερη στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και η τρίτη στα Funds του Innovation Window του Equifund και την υποστήριξή τους στη Μεταφορά Τεχνολογίας τα τελευταία 3,5 έτη.

Τις πρωτοβουλίες σε επίπεδο Ερευνητικών Κέντρων θα παρουσιάσουν ο Χρίστος Δήμας, Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, ο Γιώργος Νούνεσης, Διευθυντής και Πρόεδρος του ΔΣ του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος και ο Νεκτάριος Ταβερναράκης, Πρόεδρος του ΔΣ του Ινστιτούτου Τεχνολογίας & Έρευνας, ενώ θα συζητηθούν τα επιτυχημένα παραδείγματα των εταιρειών Advent Technologies, Nanoplasmas, Cyrus και BIOPIX-T.

Αντίστοιχα, στις πρωτοβουλίες σε επίπεδο Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων θα αναφερθούν ο Άγγελος Συρίγος, Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο Δημήτρης Μπουραντώνης, Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Ανδρέας Μπουντουβής, Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και ο Νίκος Παπαϊωάννου, Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Επίσης, θα παρουσιαστούν τα παραδείγματα των εταιρειών FoodOxys, Plin Nanotechnology, Kinems, Navenio και iCOMAT.

Τέλος, στο τρίτο μέρος της εκδήλωσης -το οποίο θα συντονίσει η κυρία Marina Hatsopoulos– θα τοποθετηθούν στο θέμα οι κύριοι Γιώργος Γιακουμάκης (European Investment Fund), Αρίστος Δοξιάδης (BigPi), Γιώργος Καραντώνης (Metavallon), Δημήτρης Καλαβρός-Γουσίου (Velocity.Partners) και Κωνσταντίνος Λαύκας (Uni.Fund).

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με έναν απολογισμό της πρωτοβουλίας Τech Transfer.

Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση, συμπληρώστε τη φόρμα εγγραφής την οποία θα βρείτε εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις