Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Linus Digital Finance: Η πρώτη fintech που μπαίνει στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης

Η Linus Digital Finance προσφέρει ένα marketplace επενδύσεων σε ακίνητα για επαγγελματίες της αγοράς αλλά και θεσμικούς επενδυτές ή μεγάλες επενδυτικές εταιρείες και στις 19 Μάϊου εισήλθε στο στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης με άμεση εισαγωγή, αντί για μια κανονική IPO.

Ως fintech, βασιζόμαστε στην εμπιστοσύνη των πελατών και των συνεργατών μας“, δήλωσε ο Frederic Olbert, Οικονομικός Διευθυντής της εταιρείας, στην Handelsblatt.
Η διαφάνεια που σχετίζεται με την εισαγωγή στο χρηματιστήριο και τις κανονιστικές απαιτήσεις θα ενισχύσει αυτή την εμπιστοσύνη“.

«Με την εισαγωγή στο χρηματιστήριο, αποκτάμε πρόσβαση στις κεφαλαιαγορές και έτσι επεκτείνουμε τις δυνατότητες χρηματοδότησής μας», πρόσθεσε ο David Neuhoff, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Linus Digital.

Η Linus Digital δεν έχει επιλέξει τον κλασικό τρόπο μιας IPO, στον οποίο οι μετοχές προσφέρονται σε ένα ευρύ κοινό μέσω δημόσιας προσφοράς αλλά στην ρυθμιζόμενη αγορά. Για να εγκριθεί η εισαγωγή μια εταιρείας στην ρυθμιζόμενη αγορά, το μερίδιο των ελεύθερα διαπραγματεύσιμων μετοχών πρέπει να είναι τουλάχιστον 17%.
Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την IPO, η εταιρεία πραγματοποίησε τελευταία φορά αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στο τέλος Απριλίου 2021 με την συμμετοχή όλων των υπαρχόντων επενδυτών.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το 62% της εταιρείας κατέχει ο ένας εκ των τριών αδερφών Samwer της Rocket Internet, Oliver Samwer μέσω της Adavntis Group Holding. 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις