Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Uni.Fund: 850.000 ευρώ σε TEKMON, PLiN και College Link

Το Uni.Fund ανακοίνωσε “τριπλή” χρηματοδότηση μπαίνοντας δυναμικά στο παιχνίδι. TEKMON, PLiN σήκωσαν από 350.000 ευρώ και College Link 150.000  ευρώ.

Στο VC του Equifund συμμετέχουν μεταξύ άλλων η Εθνική Τράπεζα, η Eurobank, η VivaWallet και το Ίδρυμα Ωνάση με συνολικό κεφάλαιο προς επένδυση 30 εκατ. ευρώ και έμφαση τις ερευνητικές και πανεπιστημιακές Startups. Σύμφωνα με πληροφορίες μας μέχρι το τέλος του έτους θα ανακοινώνονται ομαδοποιημένες επενδύσεις με στόχο αυτές να φτάσουν τις 10.


TEKMON

Την ΤΕΚΜΟΝ και τον Πάνο Μίτσιο τον συναντήσαμε στην εκδήλωση της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα για την παρουσίαση της αποστολής στη εκδήλωση B.I.G. στο Παρίσι σαν ένα παράδειγμα επιτυχίας “υιοθεσίας” από μια Γαλλική εταιρεία στην Αθήνα.

Η TEKMON ιδρύθηκε το 2017 στα Ιωάννινα, έχει ‘ήδη μεγάλους πελάτες (Viohalco, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών κ.α.) και έσοδα, είναι αυτοσυντηρούμενη και προσφέρει ένα σύστημα επικοινωνίας και οργάνωσης εξωτερικών ομάδων, και ειδικά σε περιπτώσεις ανάγκης, σε πολλά κανάλια, όπως για παράδειγμα Email, SMS, φωνητική κλήση κ.α.

Η TEKMON θα χρησιμοποιήσει την επένδυση των 350.000 ευρώ για την επέκταση στο εξωτερικό αλλά και τον εμπλουτισμό της ομάδας της.

«Το λογισμικό της ΤΕΚΜΟΝ έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό στην αγορά που σχετίζεται με την αποτελεσματική υποστήριξη επιχειρησιακών διαδικασιών. Ένας εργαζόμενος χρησιμοποιώντας ως εργαλείο το κινητό του τηλέφωνο και το σύστημα της ΤΕΚΜΟΝ μπορεί να εξοικονομήσει 90% του απαιτούμενου χρόνου για καταγραφή και ενημέρωση και να ειδοποιηθεί 100 φορές πιο γρήγορα σε περίπτωση έκτακτου συμβάντος. Τη λύση αυτή την έχουν ήδη εμπιστευτεί σημαντικές επιχειρήσεις και οργανισμοί στην Ελλάδα και πιστεύουμε ότι μπορεί να κερδίσει μία ιδιαίτερα ανταγωνιστική θέση σε διεθνές επίπεδο», σχολιάζει ο Σωτήρης Παπαντωνόπουλος-Μαντόπουλος, partner του Uni.Fund.


PLiN Nanotechnology 

H PLiN Nanotechonolgy είναι προϊόν πανεπιστημιακής έρευνας από την Θεσσαλονίκη με την ομάδα να βασίζεται σε καθηγητές και μεταδιδακτορικούς του ΑΠΘ. Ιδρύθηκε το 2015 και δραστηριοποιείται στον τομέα της Νανοτεχνολογίας σε διάφορες καθετοποιημένες αγορές όπως τα δομικά υλικά, στη κλωστουφαντουργία και στα προϊόντα περιποίησης για κατοικίδια ζώα.

Η σειρά σαμπουάν Nano Sanitas κυκλοφορεί σε εννέα χώρες και προσφέρει πέρα από καθαρισμό των κατοικίδιων και προστασία απέναντι σε μικρόβια και παθογόνους μικροοργανισμούς, αποτρέποντας ασθένειες, μέσω των νανοσωματιδίων αργύρου που περιέχει.

Η αγορά των προϊόντων περιποίησης κατοικιδίων αναπτύσσεται συνεχώς, με τον αριθμό των κατοικιδίων να υπολογίζεται στα 4 δις παγκοσμίως, ενώ οι σχετικές δαπάνες έχουν διπλασιαστεί την τελευταία δεκαετία και μόνο για τις ΗΠΑ ανέρχονται στα € 57 δις. ετησίως. «Η καινοτομία σχετίζεται κυρίως με τη μέθοδο παραγωγής, η οποία εξασφαλίζει εξαιρετική ποιότητα νανοσωματιδίων σε εντυπωσιακά χαμηλότερο κόστος σε σύγκριση με υπάρχουσες μεθόδους. Πιστεύουμε ότι η PLiΝ μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό παράδειγμα καινοτομίας που ξεκίνησε μέσα από το ελληνικό Πανεπιστήμιο και έχει σημαντικές προοπτικές διείσδυσης στη διεθνή αγορά», συμπληρώνει η Κατερίνα Πραματάρη, partner του Uni.Fund και Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η χρηματοδότηση των 350.000 ευρώ θα χρησιμοποιηθεί για πρόσληψη στελεχών αλλά και την επέκταση της Startup σε νέες αγορές.

College Link

Τρεις απόφοιτοι του ΟΠΑ έφτιαξαν την College Link μέσω της θερμοκοιτίδας ACEin πριν δυο χρόνια περίπου. Πρόκειται για ένα έξυπνο εργαλείο διασύνδεσης εταιρειών που ψάχνουν στελέχη χωρίς καθόλου ή με μικρή εμπειρία με αποφοίτους πανεπιστημίων. Το καινοτομικό στοιχείο της υπόθεσης είναι ότι υπάρχει ειδικό σύστημα έξυπνης αντιστοίχησης της προσφοράς και της ζήτησης για εργασίας, βάσει διαφόρων παραμέτρων, έτσι ώστε να γίνεται πάντα η βέλτιστη επιλογή.

Η College Link έχει ήδη παρουσία στο εξωτερικό και με τη πρώτη της χρηματοδότηση των 150.000 ευρώ να χρησιμοποιείται για την επέκταση στο εξωτερικό κυρίως.

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για έναν νέο απόφοιτο χωρίς προϋπηρεσία να μπορεί να αναδείξει τις γνώσεις και δεξιότητές του, ώστε να βρει τη θέση του στην αγορά εργασίας. Η σύνδεση νέων αποφοίτων με τις επιχειρήσεις, είτε στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης είτε όχι, είναι μια υπαρκτή ανάγκη στη διεθνή αγορά που καλύπτει με καινοτόμο και αποτελεσματικό τρόπο η πλατφόρμα της CollegeLink. Η αποτελεσματικότητα της λύσης έχει ήδη αναγνωριστεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και στόχος μας είναι η περαιτέρω ανάδειξη και αξιοποίησή της», σημειώνει ο Στέλιος Ηλιάκης, partner του Uni.Fund.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις