Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Perplexity AI κατέκτησε τον τίτλο του «μονόκερου»

Με τη συγκέντρωση κεφαλαίων ύψους 63 εκατομμυρίων δολαρίων, η αξία της εταιρείας έφτασε στα 1 δισ. δολάρια

Η Perplexity AI μια Startup που ιδρύθηκε από τον Aravind Srinivas, πρόσφατα προσέλκυσε την προσοχή της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας καθώς κατέκτησε τον τίτλο του «μονόκερου».

Ειδικότερα, με τη συγκέντρωση κεφαλαίων ύψους 63 εκατομμυρίων δολαρίων, η αξία της εταιρείας έφτασε στα 1 δισ. δολάρια, μετρώντας στο δυναμικό της μεγαλοεπενδυτές όπως ο Daniel Gross και ο Jeff Bezos. Επιπλέον, η εταιρεία έχει ήδη υπογράψει συμβόλαια με μεγάλες εταιρείες όπως η Zoom και η HP.

Η Perplexity AI διαφέρει από τους ανταγωνιστές της στην αγορά των μηχανών αναζήτησης, καθώς προσφέρει μια πλατφόρμα που εκμεταλλεύεται την τεχνητή νοημοσύνη με ένα στυλ chatbot. Αυτή η πρωτοποριακή προσέγγιση επιτρέπει στους χρήστες να αναζητούν πληροφορίες, λαμβάνοντας ολοκληρωμένες απαντήσεις με πηγές και πολυμέσα, ανατρέποντας τις παραδοσιακές μεθόδους αναζήτησης.

Η Perplexity AI βελτιστοποίησε και την έκδοση Enterprise Pro της πλατφόρμας της, για να ενισχύσει τις ανάγκες ασφάλειας και απορρήτου των επιχειρήσεων. Αυτή η έκδοση προσφέρει χαρακτηριστικά όπως ενισχυμένη προστασία δεδομένων και δυνατότητα διαγραφής ερωτήσεων.

Ως μέρος της προοπτικής της για παγκόσμια διεύρυνση, η Perplexity AI έχει ήδη ξεκινήσει συνεργασίες με μεγάλες τηλεπικοινωνιακές εταιρείες, όπως η SoftBank και η Deutsche Telekom, διαδραματίζοντας έναν ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση της μελλοντικής αναζήτησης πληροφοριών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις