Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Nvidia εξαγοράζει την Run:ai για 700 εκατομμύρια δολάρια

Η νέα εξαγορά ενισχύει την παρουσία της Nvidia στον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης

Η Nvidia, ένας από τους κορυφαίους παίκτες στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, προχώρησε στην εξαγορά της ισραηλινής Startup Run:ai για το ποσό των 700 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτή η κίνηση αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Nvidia για την ενίσχυση της παρουσίας της στον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης (AI) και αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στις δραστηριότητές της.

Η Run:ai, μια Startup που εξειδικεύεται στην τεχνητή νοημοσύνη, παρέχει μια πλατφόρμα λογισμικού ονόματι “Kubernetes”, η οποία σχεδιάστηκε για τη βελτιστοποίηση της διαχείρισης υποδομής και του φόρτου εργασίας GPU AI. Αυτή η εξειδικευμένη τεχνολογία αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι του μετώπου της Nvidia στον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης, προσφέροντας λύσεις που ενισχύουν την απόδοση και την αποτελεσματικότητα των εφαρμογών AI.

Η εξαγορά της Run:ai ευθυγραμμίζεται με την ευρύτερη στρατηγική AI της Nvidia, η οποία έχει καθιερωθεί ως ένας από τους κυρίαρχους παίκτες στην αγορά των chip AI. Οι GPU της Nvidia χρησιμοποιούνται ευρέως για εφαρμογές μηχανικής μάθησης.

Παρά τον ανταγωνισμό από άλλες εταιρείες όπως η AMD, η Nvidia έχει διατηρήσει μια ισχυρή θέση στην αγορά. Η εξαγορά του Run:ai αναμένεται να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις δυνατότητές της στην υποδομή του ΑΙ, σταθεροποιώντας την ηγετική της θέση και ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητά της στον κλάδο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις