Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H EY βράβευσε τον Γιώργο Τσαρούχα, CEO της DIALECTICA, ως “Πρωτοπόρο Επιχειρηματία”

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανάδειξης των νικητών των επιμέρους κατηγοριών βράβευσης του διαγωνισμού της ΕΥ, Έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» 2023. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται για ένατη φορά από την EY Ελλάδος, με στόχο να αναδείξει την επιχειρηματική αριστεία και να τιμήσει τους επιχειρηματίες που δημιουργούν μακροπρόθεσμη αξία για όλους και συμβάλουν στη δημιουργία ενός καλύτερου εργασιακού κόσμου, επενδύοντας στην εξωστρέφεια, την καινοτομία, τη βιώσιμη ανάπτυξη και το ανθρώπινο κεφάλαιο.

Oι νικητές στις επιμέρους κατηγορίες του διαγωνισμού Έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» 2023, είναι:

  • Βραβείο Επιχειρηματικής Ανθεκτικότητας – Μαίρη Χατζάκου, Πρόεδρος, ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε.
  • Διεθνώς Αναπτυσσόμενος Επιχειρηματίας – Κρίστιαν Χατζημηνάς, Ιδρυτής & CEO, THEON GROUP – Ιδρυτής, EFA GROUP.
  • Δυναμικά Αναπτυσσόμενος Επιχειρηματίας – Ευτύχιος Βασιλάκης, Διευθύνων Σύμβουλος, ΟΜΙΛΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗ.
  • Πρωτοπόρος Επιχειρηματίας – Γιώργος Τσαρούχας, CEO & Co-Founder, DIALECTICA.

Ενδεικτικά της δυναμικής που έχει αποκτήσει ο θεσμός του Έλληνα «Επιχειρηματία της Χρονιάς», είναι τα στατιστικά στοιχεία του φετινού διαγωνισμού. Το σύνολο των επιχειρηματιών που συμμετείχαν στον φετινό διαγωνισμό, εκπροσωπούν επιχειρήσεις με συνολικά έσοδα περίπου €5 δισ., και απασχολούν περισσότερους από 22.600 εργαζόμενους, αυξάνοντας την περίοδο 2018-2023 τον κύκλο εργασιών τους κατά 52% και τις θέσεις εργασίας κατά 54%.
Οι επιχειρηματίες που διακρίθηκαν στις επιμέρους κατηγορίες, θα διεκδικήσουν τον τίτλο του Έλληνα «Επιχειρηματία της Χρονιάς» 2023, στην επόμενη φάση του διαγωνισμού. Η Τελετή Απονομής του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί στις 13 Μαρτίου 2024.

Έχοντας εντοπίσει μία μεγάλη επιχειρηματική ευκαιρία στον παγκόσμιο ανταγωνισμό για την πληροφορία, o Γιώργος Τσαρούχας το 2015, θα ιδρύσει με τον συνέταιρό του, Fred Corkett, την DIALECTICA, μία εταιρεία τεχνολογίας και παροχής επιχειρηματικών πληροφοριών και δεδομένων.

Με όραμα να βοηθήσει επενδυτές και εταιρείες να παίρνουν υψηλής ποιότητας επιχειρηματικές αποφάσεις, η DIALECTICA συνδέει τους πελάτες της που αναζητούν πληροφορίες σε διάφορους τομείς και αγορές, με ειδικούς που έχουν τις απαντήσεις. Η όλη διαδικασία ονομάζεται “knowledge brokering” και, στην ουσία, το προϊόν λειτουργεί σαν ένα «Uber της γνώσης» που παρέχει πρόσβαση σε πολύτιμη εξειδικευμένη πληροφόρηση (knowledge on demand).

Η καινοτομία βρίσκεται στο DNA της εταιρείας, καθώς η καταχώριση, διαχείριση, σύνθεση και διανομή των χιλιάδων πληροφοριών, γίνεται μέσω μίας ιδιοκτήτης τεχνολογικής πλατφόρμας αλγορίθμων τεχνητής νοημοσύνης και προϊόντων που αναπτύσσονται από τα Τμήματα Καινοτομίας και Τεχνολογίας.

Σήμερα, η DIALECTICA, μέσα σε μόλις 8,5 χρόνια, και χωρίς τη λήψη καμίας εξωτερικής χρηματοδότησης, έχει καταφέρει να γίνει παγκόσμια δύναμη στον τομέα της, με γραφεία σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία, απασχολώντας 1.000 εργαζόμενους, ενώ κατέχει ένα δίκτυο με 400.000 ειδικούς σε περισσότερες από 100 χώρες. Η εταιρεία έχει βραβευτεί πολλές φορές από τους Financial Times ως μία από τις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες στην Ευρώπη και, επίσης, έχει διακριθεί σαν Best Workplace από τον οργανισμό “Great Place To Work”, πιστοποιώντας έτσι το υψηλό επίπεδο του εργασιακού περιβάλλοντος που έχει δημιουργήσει για τους υπαλλήλους της. O κύκλος εργασιών της προέρχεται αποκλειστικά από την παγκόσμια αγορά, με το πελατολόγιό της να περιλαμβάνει τους μεγαλύτερους θεσμικούς επενδυτές, όλες τις μεγάλες συμβουλευτικές εταιρείες και τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας παγκοσμίως.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις