Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Monumental: Η startup ρομποτικής “σήκωσε” χρηματοδότηση ύψους 25 εκατ. δολαρίων

Με την απρόσκοπτη ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης, της αυτόνομης τεχνολογίας και του οικονομικά αποδοτικού υλικού, η Monumental έχει δημιουργήσει ρομπότ κατασκευής ικανά να κατασκευάζουν αυτόνομα τοίχου, ένα κατόρθωμα που δεν είχε παρατηρηθεί προηγουμένως στον κλάδο.

Η Monumental, μια πρωτοποριακή startup ρομποτικής, έχει συγκεντρώσει 25 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση με επικεφαλής τους Plural και Hummingbird. Αυτή η σημαντική επένδυση, υποστηριζόμενη από εξέχουσες εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων και angel investors, είναι έτοιμη να επιταχύνει την ανάπτυξη των πρωτοποριακών ρομπότ κατασκευών της Monumental που λειτουργούν με AI σε όλη την Ευρώπη. Η εισροή κεφαλαίων σηματοδοτεί μια κομβική στιγμή στο ταξίδι της Monumental να φέρει επανάσταση στον κατασκευαστικό κλάδο μέσω της καινοτομίας και της τεχνολογίας.

Στον πυρήνα της αποστολής της Monumental βρίσκεται η δέσμευση να μεταμορφώσει τις παραδοσιακές κατασκευαστικές πρακτικές. Ιδρύθηκε από τους Salar al Khafaji και Sebastiaan Visser, πρώην ιδρυτές της Silk, που αποκτήθηκε από την Palantir το 2016. Με την απρόσκοπτη ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης, της αυτόνομης τεχνολογίας και του οικονομικά αποδοτικού υλικού, η Monumental έχει δημιουργήσει ρομπότ κατασκευής ικανά να κατασκευάζουν αυτόνομα τοίχου, ένα κατόρθωμα που δεν είχε παρατηρηθεί προηγουμένως στον κλάδο.

Η Monumental δήλωσε ότι τα ρομπότ κατασκευής της είναι μικρά, αυτόνομα οχήματα εδάφους (AGV) που μπορούν να κινηθούν γύρω από το ανώμαλο έδαφος σε ένα εργοτάξιο για να βοηθήσουν τους εργολάβους να αντιμετωπίσουν τις ελλείψεις εργατικού δυναμικού και το αυξανόμενο κόστος.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις