Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Κέντρο Αρχιμήδης ( ΕΚΠΑ): Νέα κατάθεση Ευρωπαϊκού διπλώματος ευρεσιτεχνίας στο Ευρωπαϊκό Γραφείο Πατεντών

Η νέα κατάθεση αφορά στην προστασία ενός σύνθετου δομικού υλικού φιλικού προς το περιβάλλον, που αναπτύχθηκε από τη συνέργεια ερευνητικών ομάδων από τα Τμήματα Φυσικής και Χημείας.

Σε συνέχεια των δράσεων για την προστασία της Διανοητικής Ιδιοκτησίας, το Κέντρο Αρχιμήδης του ΕΚΠΑ, ανακοινώνει μια ακόμη κατάθεση νέας αίτησης χορήγησης Ευρωπαϊκού διπλώματος ευρεσιτεχνίας στο Ευρωπαϊκό Γραφείο Πατεντών (EPO). Η νέα κατάθεση αφορά στην προστασία ενός σύνθετου δομικού υλικού φιλικού προς το περιβάλλον, που αναπτύχθηκε από τη συνέργεια ερευνητικών ομάδων από τα Τμήματα Φυσικής και Χημείας.

Συγκεκριμένα, το νέο δομικό υλικό που ανταποκρίνεται στις ανάγκες μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, αναπτύχθηκε από τους Αν. Καθηγήτρια Μαργαρίτα – Νίκη Ασημακοπούλου (επικεφαλής) και Δρ. Βασίλης Ντούρος από το Τμήμα Φυσικής, Καθ. Ιωάννης Παπαευσταθίου, Καθ. Πατρίνα Παρασκευοπούλου, Δρ. Γρηγόριος  Ραπτόπουλος και Υπ. Διδάκτορας Παναγιώτης  Οικονομόπουλος από το Τμήμα Χημείας και αφορά την παραγωγή σύνθετων υλικών κατάλληλων για χρήση στα κτιριακά κελύφη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις