Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Avatar Medical: Η γαλλική Startup που δημιουργεί ψηφιακά avatar ασθενών «σήκωσε» 5 εκατ. ευρώ

Η εταιρεία έχει δημιουργήσει μια πρωτοποριακή VR πλατφόρμα που αξιοποιεί τα αποτελέσματα των αξονικών και μαγνητικών τομογραφιών για τη δημιουργία avatar ασθενών

Seed χρηματοδότηση ύψους 5 εκατ. ευρώ εξασφάλισε η γαλλική Startup, Avatar Medical, για να αναπτύξει την πρωτοποριακή τεχνολογία της, η οποία μετατρέπει τις ακτινογραφίες σε εξατομικευμένα avatar των ασθενών.

Στον νέο γύρο χρηματοδότησης ηγήθηκε η GO Capital μαζί με τους Acorn Pacific Ventures, Plug and Play, Rives Croissance και Cenitz. Την ίδια ώρα, στον γύρο χρηματοδότησης συμμετείχαν περίπου 15 χειρούργοι και ακτινολόγοι, πράγμα που δείχνει το έντονο ενδιαφέρον της ιατρικής κοινότητας για τη λύση της Avatar Medical.

Ποια είναι η Avatar Medical

Η Avatar Medical ξεκίνησε το 2020 ως spin-off του Ινστιτούτου Παστέρ και του Ινστιτούτου Κιουρί, ενώ απαρτίζεται από μια ομάδα Γάλλων και Αμερικανών επιχειρηματιών, φυσικών, μηχανικών και χειρούργων. Η εταιρεία, η οποία εδρεύει ταυτόχρονα στο Παρίσι και στις ΗΠΑ, έχει δημιουργήσει μια πρωτοποριακή VR πλατφόρμα που αξιοποιεί τα αποτελέσματα των αξονικών και μαγνητικών τομογραφιών για τη δημιουργία avatar ασθενών. Στην ουσία πρόκειται για μια 3D απεικόνιση των ανθρώπινων ιστών και οργάνων, η οποία βοηθάει τους χειρούργους στην καλύτερη λήψη αποφάσεων.

Η νέα χρηματοδότησή αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για την Avatar Medical, καθώς θα της επιτρέψει να λανσάρει την πλατφόρμα της στην ευρωπαϊκή και αμερικανική αγορά, ενώ θα τη βοηθήσει  να αναπτύξει περισσότερο την πλατφόρμα της.

«Είμαστε περήφανοι για όλα μας τα επιτεύγματα, από την ανάπτυξη μιας πρωτοποριακής λύσης μέχρι την επιλογή της σωστής αγοράς. Πρόκειται για ένα σημαντικό ορόσημο για εμάς, καθώς μας επιτρέπει να λανσάρουμε τη λύση μας, η οποία παρεμπιπτόντως έχει λάβει έγκριση από τον FDA, στην αμερικανική αγορά, ενώ παράλληλα θα ενισχύσουμε τις πωλήσεις μας στις ιατρικές σχολές», δήλωσε ο CEO της Avatar Medical, Xavier Wartelle.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις