Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Meizu και Oppo μεταξύ των κινεζικών εταιρειών που βάζουν στην κορυφή της ατζέντας την GenAI

Στόχος να ενισχύσουν τις πωλήσεις, καθώς η βιομηχανία αναμένει να ανακάμψει φέτος από μια μακρά ύφεση.

Κινεζικές εταιρείες smartphone από τη Meizu έως την Oppo επιταχύνουν τις προσπάθειες για την ενσωμάτωση της παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης (GenAI) στις συσκευές τους για να ενισχύσουν τις πωλήσεις, καθώς η βιομηχανία αναμένει να ανακάμψει φέτος από μια μακρά ύφεση.

Η Meizu, η οποία εξαγοράστηκε το 2022 από την αυτοκινητοβιομηχανία Zhejiang Geely Holding Group, ανακοίνωσε την Κυριακή ότι θα τερματίσει νέα έργα σε παραδοσιακά smartphones για να ακολουθήσει μια στρατηγική «All in AI» τα επόμενα τρία χρόνια, σύμφωνα με δήλωση που δημοσιεύτηκε στον λογαριασμό WeChat της εταιρείας.

Σκοπεύει να αναπτύξει συσκευές και ένα προσαρμοσμένο λειτουργικό σύστημα κινητής τηλεφωνίας που θα είναι ανοιχτό σε όλα τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα (LLM), την τεχνολογία που χρησιμοποιείται για την εκπαίδευση υπηρεσιών GenAI, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από την OpenAI που υποστηρίζεται από τη Microsoft, δημιουργό του ChatGPT.

Η Oppo, ο τέταρτος μεγαλύτερος πωλητής smartphone στον κόσμο το 2023, σύμφωνα με την ερευνητική εταιρεία IDC, ανακοίνωσε επίσης την Κυριακή την έναρξη της εποχής των τηλεφώνων AI, καθώς προωθεί την ανάπτυξη του δικού της LLM που ονομάζεται AndesGPT, σύμφωνα με εσωτερική επιστολή από τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Tony Chen Mingyong.

Λίγες εβδομάδες πριν η Samsung λανσάρει τις συσκευές Galaxy S24, η εταιρεία τεχνολογικών ερευνών Counterpoint είχε ήδη προβλέψει ότι οι παγκόσμιες αποστολές smartphones με δυνατότητα παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης (GenAI) θα φτάσουν σε περισσότερες από 100 εκατομμύρια μονάδες φέτος, από περίπου 47 εκατομμύρια το 2023 και θα επεκταθούν γρήγορα στα 552 εκατομμύρια έως το 2027.

Η Oppo, η οποία παρουσίασε το AndesGPT LLM στα τέλη του περασμένου έτους, έχει δεσμευτεί να βελτιώσει τον δικό της έξυπνο βοηθό Breeno για να διεξάγει πιο φυσικές συνομιλίες και να εκτελεί εργασίες παραγωγής περιεχομένου.

Εν τω μεταξύ, η Samsung τον περασμένο μήνα συνεργάστηκε με την Baidu για να ενσωματώσει το LLM της κινεζικής εταιρείας στις συσκευές Galaxy S24 της . Η στρατηγική τεχνολογική τους συνεργασία, ωστόσο, έχει προσελκύσει κάποιο ενδιαφέρον από τους καταναλωτές στην ηπειρωτική Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά smartphone στον κόσμο, σύμφωνα με έκθεση της South China Morning Post νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις