Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι ισραηλινές Startups «σήκωσαν» σχεδόν 500 εκατ. δολάρια τον Ιανουάριο

Το ύψος των χρηματοδοτήσεων ενδέχεται να είναι υψηλότερο, καθώς όλο και περισσότερες εταιρείες επιλέγουν να μην δημοσιεύουν πια τις επενδύσεις που λαμβάνουν

Σχεδόν 500 εκατ. δολάρια «σήκωσαν» οι ισραηλινές Startups τον Ιανουάριο σύμφωνα με την ιστοσελίδα Globes, ποσό αρκετά χαμηλότερο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Ωστόσο, το ύψος των χρηματοδοτήσεων ενδέχεται να είναι υψηλότερο, καθώς τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες εταιρείες επιλέγουν να μην δημοσιεύουν τις επενδύσεις που λαμβάνουν.

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία της IVC-Leumitech οι επενδύσεις που εξασφάλισαν συνολικά οι Ισραηλινές tech εταιρείες το 2023 έφτασαν τα 6,9 δισ. δολάρια, ενώ το αντίστοιχο πόσο είχε διαμορφωθεί στα 25 δισ. δολάρια το 2022 και στα 25.6 δισ. δολάρια το 2021.

Πάντως, παρά τη σαφή πτώση στις χρηματοδοτήσεις τα τελευταία χρόνια, το γεγονός ότι τον Ιανουάριο του 2024 οι ισραηλινές Startups συγκέντρωσαν 500 εκατ. δολάρια, ενώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο είχαν συγκεντρώσει περίπου 340 εκατ. δολάρια είναι αρκετά ενθαρρυντικό και ίσως δείχνει σημάδια ανάκαμψης για το οικοσύστημα της χώρας.

Η Startup που συγκέντρωσε την υψηλότερη χρηματοδότηση τον Ιανουάριο ήταν η Silverfort, η οποία «σήκωσε» 116 εκατ. δολάρια. Ακολουθούν η Aqua Security με 60 εκατ. δολάρια, η Torq με 42 εκατ. δολάρια, η Bluewhite με 39 εκατ. δολάρια και η Oasis Security με 35 εκατ. δολάρια.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις