Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η JPMorgan εξέφρασε ανησυχίες για την Viva Wallet στην Τράπεζα της Ελλάδας

Η JPMorgan φέρεται να έχει εκφράσει ανησυχίες για την Viva Wallet, στην οποία κατέχει μερίδιο 49%, στην Τράπεζα της Ελλάδας με ισχυρισμούς για «σοβαρές αδυναμίες διακυβέρνησης» και «ανάρμοστη συμπεριφορά» από τον διευθύνοντα σύμβουλο και συνιδρυτή της εταιρείας, Χάρη Καρώνη σύμφωνα με δημοσίευμα του The Information.

Η JPMorgan μήνυσε την εταιρεία We Realise, η οποία ελέγχεται από τον Χάρη Καρώνη, κατηγορώντας τον ότι επιδιώκει να αρνηθεί τα δικαιώματα των μετόχων της JPMorgan και να αναγκάσει την τράπεζα να επαναδιαπραγματευτεί μια νέα συμφωνία. Η διαμάχη αφορά τη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου, τις στρατηγικές αποφάσεις και ρυθμιστικά ζητήματα, με την JPMorgan να έχει σταματήσει τις ενέργειες σχετικά με το αίτημα ενός μεγάλου δανείου της Viva λόγω των ζητημάτων διακυβέρνησης.
Σύμφωνα με το Bloomberg, που είχε πρόσβαση στις δύο αγωγές, η JP Morgan υποστηρίζει ότι η εταιρεία We Realise «δημιούργησε μια διαφωνία» σχετικά με την αποτίμηση της Viva Wallet.

Εν τω μεταξύ η Viva Wallet έχει εκδώσει επίσημη ανακοίνωση αναφέροντας ότι «η εταιρεία δεν εμπλέκεται σε καμιά νομική διαδικασία με οποιονδήποτε από τους μετόχους της» και «συνεχίζει την ανάπτυξή της στην Ευρώπη, ενώ σχεδιάζει την επέκτασή της στις ΗΠΑ». Αυτό, όπως υποστηρίζει, «είναι μέρος της στρατηγικής που έχει συμφωνηθεί, όπως αυτή ορίζεται ξεκάθαρα στη συμφωνία μετόχων ανάμεσα στην εταιρεία, στον ελέγχοντα μέτοχο πλειοψηφίας –We Realize– και στον μη ελέγχοντα μέτοχο μειοψηφίας, JP Morgan».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις