Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Elon Musk: Ο ασθενής με εμφύτευμα της Neuralink μπορεί να μετακινήσει το ποντίκι του υπολογιστή με τη σκέψη

Το τσιπ εμφυτεύτηκε για πρώτη φορά σε άνθρωπο από την εταιρεία του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία τον Ιανουάριο, η οποία χρησιμοποίησε ρομπότ για να τοποθετήσει χειρουργικά ένα εμφύτευμα διεπαφής εγκεφάλου-υπολογιστή σε μια περιοχή του εγκεφάλου που ελέγχει την πρόθεση κίνησης.

Ο πρώτος άνθρωπος ασθενής στον οποίο εμφυτεύτηκε ένα τσιπ εγκεφάλου από τη Neuralink φαίνεται να έχει αναρρώσει πλήρως και είναι σε θέση να ελέγξει ένα ποντίκι υπολογιστή χρησιμοποιώντας τις σκέψεις του, δήλωσε ο ιδρυτής της startup, Elon Musk.

Το τσιπ εμφυτεύτηκε για πρώτη φορά σε άνθρωπο από την εταιρεία του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία τον Ιανουάριο, η οποία χρησιμοποίησε ρομπότ για να τοποθετήσει χειρουργικά ένα εμφύτευμα διεπαφής εγκεφάλου-υπολογιστή σε μια περιοχή του εγκεφάλου που ελέγχει την πρόθεση κίνησης. Αρχικός στόχος ήταν να επιτρέψει στους ανθρώπους να ελέγχουν έναν κέρσορα ή ένα πληκτρολόγιο υπολογιστή χρησιμοποιώντας τις σκέψεις τους.

Ο Musk είπε ότι η Neuralink προσπαθεί τώρα να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερα κλικ στο κουμπί του ποντικιού από τον ασθενή.

Ο Musk έχει μεγάλες φιλοδοξίες για τη Neuralink, λέγοντας ότι θα διευκολύνει την ταχεία χειρουργική εισαγωγή των συσκευών τσιπ της για τη θεραπεία παθήσεων όπως η παχυσαρκία, ο αυτισμός, η κατάθλιψη και η σχιζοφρένεια. Η Neuralink, η οποία αποτιμήθηκε σε περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι, έχει λάβει επανειλημμένα εκκλήσεις για έλεγχο σχετικά με τα πρωτόκολλα ασφαλείας της. Στην εταιρεία επιβλήθηκε πρόστιμο για παραβίαση των κανόνων του Υπουργείου Μεταφορών των ΗΠΑ σχετικά με τη διακίνηση επικίνδυνων υλικών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις