Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο serial angel investor Lars Rasmussen επενδύει στην ελληνική startup Phos Print

Η  καινοτομία της εταιρείας τεχνοβλαστού (spin-off) του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Επικοινωνιών και Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στηρίζεται στην τεχνική της απευθείας μεταφοράς με laser για την εκτύπωση βιουλικών.

O serial angel investor Lars Rasmussen επενδύει στην ελληνική startup Phos Print, μία εταιρεία η οποία μέσω ειδικής τεχνολογίας που έχει αναπτύξει εκτυπώνει τρισδιάστατα κύτταρα.

Ο Δανός επενδυτής και συνιδρυτής της Google Maps, που χαρακτηρίζεται ως γκουρού της πληροφορικής, επικεντρώνεται στον κλάδο των deep-tech startups και επενδύει και σε νεοφυείς επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Έχει επενδύσει σε περισσότερες από 6 ελληνικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων οι ResQ Biotech, Protio, Douleutaras, και δείχνει μεγάλη εμπιστοσύνη και εκτίμηση στο ελληνικό οικοσύστημα. Θεωρεί πως η Ελλάδα είναι πολύ κοντά στο να γίνει σημαντικός προορισμός για ψηφιακούς νομάδες, όπως ο ίδιος, αφού είναι παντρεμένος με Ελληνίδα.

Η Phos Print έχει αναπτύξει ύστερα από πολυετή εφαρμοσμένη έρευνα μία καινοτόμο μέθοδο αναγεννητικής ιατρικής με τη χρήση εκτυπωτή 3D. Η  καινοτομία της εταιρείας τεχνοβλαστού (spin-off) του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Επικοινωνιών και Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στηρίζεται στην τεχνική της απευθείας μεταφοράς με laser για την εκτύπωση βιουλικών. Συνιδρυτές της εταιρείας είναι η καθηγήτρια στη σχολή εφαρμοσμένων μαθηματικών και φυσικών επιστημών Ιωάννα Ζεργιώτη, ο ερευνητής και μοριακός βιολόγος Απόστολος Κλινάκης και η Μαρία Παλλίλου.

Ο τρισδιάστατος εκτυπωτής που έχει δημιουργήσει επιτρέπει την εκτύπωση 100 εκατομμυρίων κυττάρων σε 1,6 λεπτά και επικεντρώνονται σε βλάβες της ουροδόχου κύστης.

Η εταιρεία θα εξασφαλίσει μέσω του Ευρωπαϊκό Συμβουλίου Καινοτομίας συνολική ρευστότητα 2,8 εκατομμυρίων από τα οποία τα 800.000 θα πρέπει να αποτελέσουν ίδια κεφάλαια όπως είναι η δομή του συγκεκριμένου χρηματοδοτικού μηχανισμού. Σε αυτόν το πρώτο γύρο χρηματοδότησης ο Rasmussen έβαλε 100.000 ευρώ με την εταιρεία να βρίσκεται σε αναζήτηση επενδυτών που θα δώσουν τα υπόλοιπα 700.000 ευρώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις