Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Lapse: Η εταιρεία που μετατρέπει το κινητό σε φωτογραφική μηχανή άλλης εποχής, “σήκωσε” 30 εκατ. δολάρια

Στόχος της εταιρείας είναι να αναπτύξει την εφαρμογή της και να μετατρέψει το κινητό σε φωτογραφική μηχανή old school.

Η εφαρμογή κοινής χρήσης φωτογραφιών Lapse έκλεισε έναν γύρο Series A ύψους 30 εκατομμυρίων δολαρίων, ανεβάζοντας τη χρηματοδότηση της εταιρείας στα 42,3 εκατομμύρια δολάρια.

Εμπνευσμένο από την κινηματογραφική φωτογραφία, το Lapse έχει σχεδιαστεί για να ανακτήσει τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνουμε και μοιραζόμαστε αναμνήσεις. Πρόκειται για μια φωτογραφική μηχανή για να ζεις τη στιγμή και ένα ιδιωτικό φωτογραφικό ημερολόγιο για φίλους, όχι folowers.

Στόχος της εταιρείας είναι να αναπτύξει την εφαρμογή της και να μετατρέψει το κινητό σε φωτογραφική μηχανή old school. Καθώς όλο και περισσότεροι νέοι παίρνουν μια ενεργή απόφαση να μην συμμετάσχουν στο παραδοσιακό παιχνίδι των “likes και των followers” που κυβερνά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η διεπαφή της Lapse επιτρέπει στους χρήστες να καταγράφουν και να μοιράζονται αυθεντικές, μη επεξεργασμένες φωτογραφίες με φίλους και να μένουν στη στιγμή αντί να έχουν εμμονή με τον τρόπο λήψης του περιεχομένου τους.

Αυτό που είναι μοναδικό για τη Lapse είναι ότι η επιτυχία της είναι οργανική, η εταιρεία δεν έχει κάνει καμία προώθηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το 2021 και γίνεται γνωστή πιο παραδοσιακά από στόμα σε στόμα.

Ήδη 100 εκατομμύρια αναμνήσεις καταγράφονται κάθε μήνα στο Lapse, καθώς κερδίζει έδαφος με τους νέους. Επί του παρόντος διαθέσιμο στη Βόρεια Αμερική, το Ηνωμένο Βασίλειο και τον Καναδά, έχει αποκτήσει αφοσιωμένους ακόλουθους μεταξύ της Generation Z. Έγινε η εφαρμογή με τις περισσότερες λήψεις στα καταστήματα εφαρμογών της Apple, των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις