Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ΜΟΝΟΚΕΡΟΣ: Ελληνικά VCs και ψηφιακή ναυτιλία σε ένα επεισόδιο με άρωμα…Hollywood!

Ο Ορφέας Μποτέας της Krotos, o Νικόλας Γκίκας της Nereus Digital Bunkers, ο Στέργιος Αναστασιάδης του Genesis Ventures και η Κατερίνα Πραματάρη του Uni.Fund στο νέο επεισόδιο του τηλεοπτικού ΜΟΝΟΚΕΡΟΥ αυτό το Σάββατο και σε επανάληψη την Κυριακή στις 11:30 στο ONE CHANNEL

Ο τηλεοπτικός ΜΟΝΟΚΕΡΟΣ έρχεται αυτό το Σάββατο και σε επανάληψη την Κυριακή στις 11:30 στο ONE CHANNEL με νέο επεισόδιο που θα ξεκινήσει με κρότο! Ναι καλά ακούσατε! Μαζί μας θα έχουμε τον Ορφέα Μποτέα, Founder και CEO της Krotos, της Startup που κάνει κρότο στο Hollywood και στη βιομηχανία των video games, καθώς το λογισμικό ήχου που έχει δημιουργήσει έχει χρησιμοποιηθεί σε blockbusters, όπως το Game of Thrones, οι Avengers, το Frozen 2, το Stranger Things και πολλά άλλα!

Στο νέο επεισόδιο θα δούμε επίσης και το πως η ναυτιλία έχει αρχίσει να αγαπά τις Startups. Πιο συγκεκριμένα, ο Νικόλας Γκίκας, CEO και Founder της Nereus Digital Bunkers, θα μας μιλήσει για τα εξαιρετικά οφέλη που μπορεί να φέρει η ψηφιοποίηση στον κλάδο της ναυτιλίας, σε μια εποχή του τα δεδομένα παίζουν όλο και σημαντικότερο ρόλο στη λήψη αποφάσεων.

Ακόμα, θα γνωρίσουμε τους εκπροσώπους δύο εκ των σημαντικότερων ελληνικών VCs. Ο λόγος για τον Στέργιο Αναστασιάδη, General partner του Genesis Ventures και την Κατερίνα Πραματάρη, Partner του Uni.Fund.

Το Genesis Ventures είναι το πρώτο ελληνικό Business Angel fund. Παρά το γεγονός ότι μετρά λίγα χρόνια ζωής, παρέχει χρηματοδότηση στο κρίσιμο στάδιο της εκκίνησης των Startup (pre-seed/seed capital) έχοντας επενδύσει μέχρι τώρα σε περίπου 32 νεοσύστατες επιχειρήσεις.

Στόχος του Genesis Ventures είναι να καταστήσει την Ελλάδα τεχνολογικό κόμβο για Startupς και να συμβάλλει στην ανάπτυξη ελληνικών «μονόκερων».

Από την πλευρά του το Uni.Fund στηρίζει ιδιαίτερα την ελληνική έρευνα και καινοτομία, καθώς πέρα από τις τεχνολογικές Startups, εστιάζει και στις spin-off εταιρείες με προϊόντα που αποτελούν αντικείμενο εμπορικής αξιοποίησης έρευνας από πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα.

Τον Ιούλιο του 2023 ανακοίνωσε το πρώτο κλείσιμο του Uni.Fund II στα 50 εκατομμύρια ευρώ με στόχο να επενδύσει σε περίπου 20 εταιρείες.

Μην χάσετε λοιπόν αυτό το Σάββατο στις 11:30 στο ONE CHANNEL το νέο επεισόδιο του τηλεοπτικού ΜΟΝΟΚΕΡΟΥ με παρουσιαστή τον Γιάννη Διονάτο. Φυσικά, όσοι το επιθυμούν μπορούν να παρακολουθήσουν το επεισόδιο σε επανάληψη την Κυριακή στις 11:30.

 

Δείτε το teaser για το νέο επεισόδιο του τηλεοπτικού ΜΟΝΟΚΕΡΟΥ παρακάτω:

 

ΜΟΝΟΚΕΡΟΣ κάθε Σάββατο στις 11:30 στο ONE Channel
Και κάθε Κυριακή σε επανάληψη στις 11:30
Η νέα σας τηλεοπτική συνήθεια!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις