Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

MOPTIL: Καινοτόμες εφαρμογές που αλλάζουν τον τρόπο που βιώνουμε την Πολιτιστική Κληρονομία, στην MWC

Η MOPTIL συμμετείχε στη διεθνή έκθεση Mobile World Congress 2024 στη Βαρκελώνη και παρουσίασε τις εφαρμογές Επαυξημένης & Εικονικής Πραγματικότητας (AR/VR) και Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) που αναπτύσσει για χώρους πολιτισμού

Η MOPTIL συμμετείχε για τρίτη φορά στη διεθνή έκθεση MWC – Mobile World Congress 2024, που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη από τις 29 έως τις 29 Φεβρουαρίου 2024. Φιλοξενήθηκε στο πλαίσιο της συμμετοχής του EGG business accelerator της Eurobank στο ελληνικό περίπτερο που συνδιοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδας, η Enterprise Greece και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Η εταιρεία παρουσίασε τεχνολογίες που αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι βιώνουμε τον πολιτισμό, ως επισκέπτες σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. Η MOPTIL αναπτύσσει εφαρμογές που προσφέρουν διαδραστικές επισκέψεις σε χώρους πολιτισμού, αναβαθμίζοντας τη συνολική εμπειρία με τρόπο φυσικό και βιωματικό. Χρησιμοποιώντας σε κινητό ή tablet τις εφαρμογές με τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης (AI), Επαυξημένης και Εικονικής Πραγματικότητας (AR/VR), οι επισκέπτες αισθάνονται ότι βρίσκονται μέσα στον χώρο που επισκέπτονται όπως ήταν στην αρχαιότητα, «βλέποντας» μνημεία, ναούς, αντικείμενα και έργα τέχνης μέσω τρισδιάστατων ψηφιακών αναπαραστάσεων με χρώματα. Επίσης, μπορούν να συνομιλούν με έξυπνους ψηφιακούς βοηθούς, οι οποίοι με τη βοήθεια Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) απαντούν σε πραγματικό χρόνο στις ερωτήσεις τους.

Ειδικότερα, η MOPTIL παρουσίασε την VR εφαρμογή DIGIPAST, η οποία διατίθεται με επιτυχία στην ελληνική τουριστική αγορά για 10 εμβληματικούς αρχαιολογικούς χώρους και μετρά ήδη 500.000 χρήστες. Παράλληλα, παρουσίασε ένα από τα πιο πρόσφατα έργα της, την πιλοτική δωρεάν εφαρμογή Επαυξημένης Πραγματικότητας NAXOS AR, η οποία ζωντανεύει την Πορτάρα της Νάξου όπως θα ήταν στα αρχαϊκά χρόνια. Η εφαρμογή αναπτύχθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Naxos Smart Island που υποστηρίζεται από την Amazon Web Services. Τέλος, ο κος κ. Μιχάλης Κόκκινος, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της MOPTIL ανακοίνωσε τα σχέδια για νέες συνεργασίες σε Μάλτα και Ιταλία, καθώς η εταιρία επιδιώκει την περαιτέρω ανάπτυξή της σε νέες διεθνείς αγορές.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις