Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Dacia: Η νέα γενιά του Sandero θα έχει αμιγώς ηλεκτρική έκδοση

Η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του νέου Dacia Sandero αναμένεται να αποκαλυφθεί το 2027 είτε στις αρχές του 2028

Στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης 2024 (26 Φεβρουαρίου – 3 Μαρτίου) συμμετέχει και η ρουμάνικη μάρκα Dacia, που ανήκει στο χαρτοφυλάκιο του ομίλου Renault.

Κατά την διάρκεια των δηλώσεων των ανωτάτων στελεχών της Dacia, δόθηκαν πληροφορίες για το μέλλον της μάρκας και την θέση της στην ηλεκτροκίνηση. Ο διευθύνων σύμβουλος της Dacia Denis Le Vot, δήλωσε ότι η νέα γενιά του μοντέλου Sandero θα περιλαμβάνει και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Στις δηλώσεις του Denis Le Vot στο Automotive News Europe, διευκρινίστηκε ότι η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του νέου Dacia Sandero, θα αποκαλυφθεί το 2027 είτε στις αρχές του 2028.

Ανακοινώθηκε ότι το Sandero είναι το μοντέλο που σημειώνει τις περισσότερες πωλήσεις σε όλη την γκάμα της Dacia. Το 2023, πουλήθηκαν 235.839 αυτοκίνητα από την σειρά του Dacia Sandero. Tο 2023, το μικρό hatchback ήταν το Νο. 2 σε πωλήσεις μοντέλο στην Ευρώπη, σύμφωνα με στοιχεία της Dataforce, πίσω από το Tesla Model Y. Η τρέχουσα γενιά του Dacia Sandero κυκλοφόρησε το 2020.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη στρατηγική της Dacia να αξιοποιεί την παλαιότερη τεχνολογία της Renault για να μειώσει το κόστος κατασκευής και να περιορίσει την τελική τιμή πώλησης, δεν έχει ακόμη δημιουργήσει ηλεκτρική επιλογή για την υπάρχουσα γενιά του Sandero.

Αυτό θα αλλάξει όταν εμφανιστεί η επόμενη γενιά, είπε ο Le Vot στο Automotive News Europe στη Διεθνή Έκθεση αυτοκίνητου της Γενεύης 2024.

Το Sandero είναι το αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις για τη Dacia. Με 235.839 πωλήσεις το 2023, το μικρό hatchback ήταν επίσης Νο. 2 συνολικά στην Ευρώπη, σύμφωνα με στοιχεία της Dataforce, πίσω μόνο από το Tesla Model Y. Η τρέχουσα γενιά Sandero κυκλοφόρησε το 2020.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη στρατηγική της Dacia για χρήση ελαφρώς παλαιότερης τεχνολογίας, η τρέχουσα γενιά του Sandero δεν διαθέτει ηλεκτρική επιλογή. Αυτό θα αλλάξει όταν εμφανιστεί η επόμενη γενιά, είπε ο Denis Le Vot, στο Automotive News Europe στην έκθεση αυτοκινήτου εδώ αυτήν την εβδομάδα .

«Η γκάμα της επόμενης γενιάς του Dacia Sandero θα περιλαμβάνει εκδόσεις με κινητήρες εσωτερικής καύσης καθώς και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση», δήλωσε ο Denis Le Vot. «Η επόμενη γενιά του Dacia Sandero θα λανσαριστεί το 2027 ή το 2028 και θα πωλείται μέχρι έως το 2035». Σημειώνεται ότι η ΕΕ έχει αποφασίσει το 2035 να πωλούνται μόνο αυτοκίνητα με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις