Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Sony απολύει 900 υπαλλήλους από τη μονάδα PlayStation

Οι απολύσεις έρχονται δύο εβδομάδες αφότου η Sony μείωσε τις προβλέψεις πωλήσεων για το PlayStation 5, αφού προειδοποίησε για μείωση της ζήτησης.

Η Sony απολύει περίπου 900 υπαλλήλους στο τμήμα PlayStation. Οι περικοπές θα επηρεάσουν το 8% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού του τμήματος, καθώς η Sony γίνεται η τελευταία εταιρεία που ανακοινώνει σημαντικές περικοπές τους τελευταίους μήνες. Η Sony ανακοίνωσε επίσης ότι θα κλείσει το στούντιο της στο Λονδίνο.

Οι απολύσεις έρχονται δύο εβδομάδες αφότου η Sony μείωσε τις προβλέψεις πωλήσεων για το PlayStation 5, αφού προειδοποίησε για μείωση της ζήτησης. Η Sony δήλωσε ότι αναμένει να πουλήσει 21 εκατομμύρια μονάδες της κονσόλας κατά το οικονομικό της έτος, από την προηγούμενη πρόβλεψή της για 25 εκατομμύρια κονσόλες. Οι μετοχές της υποχώρησαν μετά την είδηση.

Η Sony δεν είναι η μόνη εταιρεία στον τομέα που ανακοίνωσε περικοπές θέσεων εργασίας. Τον περασμένο μήνα, η Microsoft απέλυσε 1.900 υπαλλήλους της Activision Blizzard και του Xbox και η Unity απέλυσε το 25% του εργατικού δυναμικού της. Πολλές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Google, Snapchat, eBay, PayPal, DocuSign, Okta, Block, Discord, Twitch και Duolingo πραγματοποίησαν σημαντικές απολύσεις μόλις τον περασμένο μήνα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις