Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Powerdot: “Σήκωσε” 100 εκατ. ευρώ για να ηγηθεί της αγοράς φορέων εκμετάλλευσης σημείων φόρτισης EV

Η Powerdot σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια για να εδραιώσει τη θέση της ως βασικός παίκτης στον τομέα της ηλεκτρικής κινητικότητας.

Η Powerdot, ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους φορείς εκμετάλλευσης σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (EV CPO) στην Ευρώπη, ανακοίνωσε την επιτυχή ολοκλήρωση ενός γύρου χρηματοδότησης ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ με επικεφαλής τους Antin Infrastructure Partners και Arié Group. Αυτή η στρατηγική επένδυση θα δώσει τη δυνατότητα στην Powerdot να επιταχύνει την ανάπτυξη τεχνολογιών αιχμής, να επεκτείνει την υποδομή φόρτισης και να δημιουργήσει ισχυρότερες στρατηγικές συνεργασίες σε όλη την Ευρώπη.

Η Powerdot σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια για να εδραιώσει τη θέση της ως βασικός παίκτης στον τομέα της ηλεκτρικής κινητικότητας. Η εταιρεία στοχεύει να επενδύσει 260 εκατ. ευρώ έως το 2025 στις αγορές δραστηριοποίησής της, συμπεριλαμβανομένης της Πορτογαλίας (30 εκατ. ευρώ), της Ισπανίας (30 εκατ. ευρώ), της Γαλλίας (153 εκατ. ευρώ), του Βελγίου (5 εκατ. ευρώ) και της Πολωνίας (42 εκατ. ευρώ). Η σημαντική αυτή επένδυση προορίζεται για την εγκατάσταση 15.000 σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, συμβάλλοντας ουσιαστικά στις συνεχιζόμενες προσπάθειες για την απανθρακοποίηση των ευρωπαϊκών μεταφορών.

Η εκθετική ανάπτυξη της Powerdot στην Ευρώπη το 2023 είναι εμφανής μέσω της αύξησης κατά 201% των λειτουργικών σημείων φόρτισης και της αξιοσημείωτης αύξησης της κατανάλωσης kWh κατά 218%. Ιδρύθηκε το 2018 και λειτουργεί πάνω από 5.000 σημεία φόρτισης σε περίπου 1.300 τοποθεσίες, με σχέδια για την εγκατάσταση επιπλέον 10.000 σημείων φόρτισης σε περισσότερες από 1.400 τοποθεσίες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις