Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Monovant φέρνει το πρώτο «phygital» ρολόι του κόσμου

Μια επαναστατική πρωτοβουλία της Ελληνικής startup που συνδυάζει τον κόσμο της μόδας με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας: το πρώτο ρολόι που συνοδεύεται από ψηφιακά αντίγραφα για χρήση σε χιλιάδες κόσμους επαυξημένης πραγματικότητας.

H Monovant συνδυάζει την παραδοσιακή ωρολογοποιία με προηγμένη τεχνολογία blockchain και συνδέει την πραγματικότητα με το metaverse. Παρατήρησε πως συχνά υπάρχει ένα ουσιώδες κενό στην κατανόηση της πραγματικής αξίας ψηφιακών αντικειμένων, προγραμμάτων, ακόμη και περιουσιακών στοιχείων, από τα οποία αποτελείται επί το πλησίον του το metaverse και οι εικονικοί κόσμοι. Σε μια προσπάθεια γεφύρωσης αυτού του χάσματος, μετατρέπει το συμβατικό ρολόι σε ένα αντικείμενο με διπλή υπόσταση. Μέσω 3D σχεδιασμού αλλά και κώδικα, αποκτά τρία ακριβή ψηφιακά αντίγραφα σχεδιασμένα για να λειτουργούν ως αξεσουάρ του προσωπικού σας avatar σε χιλιάδες κόσμους επαυξημένης και ψηφιακής πραγματικότητας. 

Με απήχηση λοιπόν τόσο στον φυσικό κόσμο, όσο και στο metaverse, αυτή η προσέγγιση βοηθά στην ενίσχυση της κατανόησης της ψηφιακής ιδιοκτησίας αλλά και ενθαρρύνει το συμβιωτικό μείγμα των εικονικών κόσμων με την πραγματικότητα.

Στο επίκεντρο του ρολογιού βρίσκεται ένα καντράν κατασκευασμένο από ασπρόμαυρες ημιπολύτιμες πέτρες jasper. Κομμένες, γυαλισμένες και επιλεγμένες στο χέρι, καθιστούν κάθε ρολόι ως μια μοναδική δήλωση που αντανακλά την προσωπικότητα του ιδιοκτήτη του, καθώς, λόγω της φύσης της πέτρας και των μοναδικών σχεδίων της, κανένα ρολόι δεν είναι ίδιο. 

Οι ψηφιακοί δίδυμοι που συνοδεύουν το φυσικό ρολόι, επιτρέπουν στους χρήστες να επεκτείνουν το στυλ τους σε εικονικούς κόσμους όπως το Decentraland, το Ready Player Me και το Roblox. Χωρίς κανένα επιπλέον κόστος, τα«wearables» (ψηφιακά αξεσουάρ) μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διαφόρους διαδικτυακούς κόσμους, όπως παιχνίδια, εικονικές συναυλίες, εμπειρίες μικτής πραγματικότητας, ακόμη και online συνέδρια.

Ο διαδραστικός εικονικός «εκθεσιακός» χώρος της εταιρείας επιτρέπει σε δευτερόλεπτα, μέσα από το κινητό ή τον υπολογιστή σας μπορείτε να δημιουργήσετε εξατομικευμένα avatars και να επιθεωρήσετε τα ρολόγια σε ένα καθηλωτικό ψηφιακό περιβάλλον.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις