Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Μαραθώνιος Καινοτομίας Apps4Athens Hackathon, με επίκεντρο τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Αθήνας

Ο Μαραθώνιος Καινοτομίας Apps4Athens Hackathon αποτελεί ένα ανοιχτό κάλεσμα συνεργασίας με την κοινότητα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας και απευθύνεται σε κάθε πολίτη που έχει ιδέες και προτάσεις για εφαρμογές και υπηρεσίες, οι οποίες θα υποστηρίξουν τη συμμετοχική στρατηγική του δήμου για την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων σε σημαντικούς και κρίσιμους τομείς.

Στη διοργάνωση του πρώτου Μαραθώνιου Καινοτομίας Apps4Athens Hackathon, με επίκεντρο τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Αθήνας και εν γένει των πόλεων θα προχωρήσει ο Δήμος Αθηναίων.

Η δράση υλοποιείται από τη ΔΑΕΜ Α.Ε., την Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία Μηχανογράφησης και Επιχειρησιακών Μονάδων ΟΤΑ του Δήμου Αθηναίων, την παλαιότερη εταιρεία ανάπτυξης πληροφοριακών συστημάτων και υποδομών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Θα διεξαχθεί στις 30 και 31 Μαρτίου στο Σεράφειο και οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν έξυπνες λύσεις, που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη των πόλεων και στις απαραίτητες δεξιότητες για την αντιμετώπιση προκλήσεων, μέσω της τεχνολογίας.

Ο Μαραθώνιος Καινοτομίας Apps4Athens Hackathon αποτελεί ένα ανοιχτό κάλεσμα συνεργασίας με την κοινότητα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας και απευθύνεται σε κάθε πολίτη που έχει ιδέες και προτάσεις για εφαρμογές και υπηρεσίες, οι οποίες θα υποστηρίξουν τη συμμετοχική στρατηγική του δήμου για την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων σε σημαντικούς και κρίσιμους τομείς. Ενδεικτικές θεματικές ενότητες αφορούν στην καθημερινότητα και το περιβάλλον, την ανακύκλωση, τη διαχείριση ενέργειας, την εκπαίδευση, την προώθηση του εθελοντισμού, την προστασία των ευπαθών ομάδων, τον τουρισμό και τον πολιτισμό, τις υποδομές έξυπνης πόλης, την προώθηση της συμμετοχικότητας και της διαφάνειας και τη διασύνδεση των πολιτών.

Κατά τη διάρκεια του Μαραθωνίου Καινοτομίας Apps4Athens Hackathon, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν και να παρουσιάσουν προτάσεις και εφαρμογές οι οποίες θα ενισχύσουν την ψηφιακή παρουσία της Αθήνας, επιλύοντας προβλήματα και βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Ειδικότερα, μπορούν να συμμετέχουν ως διαγωνιζόμενοι startup εταιρείες, μηχανικοί, προγραμματιστές, οικονομολόγοι, αναλυτές, ερευνητές, φοιτητές και γενικότερα οποιοσδήποτε έχει μια ιδέα σε θέματα που σχετίζονται με τις θεματικές ενότητες του Μαραθωνίου και ενδιαφέρεται να την αναπτύξει σε ολοκληρωμένη εφαρμογή. Για τις ομάδες που θα διακριθούν προβλέπονται συμβολικά χρηματικά βραβεία και δυνατότητες εξέλιξης των εφαρμογών σε συνεργασία με τον δήμο και με φορείς της οικονομίας και της κοινωνίας.

Μέσα από αυτήν την πρωτοβουλία, ο δήμος Αθηναίων επιδιώκει να δημιουργήσει ένα οικοσύστημα καινοτομίας και συνεργασίας, προσκαλώντας όλους τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν και να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη μιας πιο ανθρώπινης, ανθεκτικής και ψηφιακά εξελιγμένης πόλης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις